søndag den 12. maj 2019

Fra det store til det lille.

Pyh nu orker jeg ikke spæne frem og tilbage med planter fra det store drivhus og over i det lille.
Det er ikke til at få styr på Pelargonier og Streptocarpus som står i det store drivhus året rundt når der også er en masse som har overvintret der inde.
 
Det her er nu nyt det meste af det, men tog jo også plads i det store drivhus.
Det skal senere om og stå på bordet i gården.
 
Den med de små grålige blade til venstre er en Fuchsia med små bitte røde blomster som passer sammen med de røde blomster på Betulia Begoniaen.
Måske en lidt fræk sammensætning med de grå sammen med lidt skrigrødt.
 
Den bagerste har til gengæld overvintret og har blomstret i hvert fald en måned.

I gryden foran er der isbegonia med mørke blade og små dobbelte blomster.
Nogen jeg har købt hos Odenia som små bitte planter før påske.

Her en hængebegonia købt samme sted.

Købte lidt sammen med en veninde og så byttede vi nogen af dem.
 
Mine Vulkansurkløver har blomstret hele vinteren.
De to bagerste bliver mere rødbladede når de får noget sol.
Den forreste er gulbladet.

Sidste år fandt jeg en brogetbladet hos Lau.
Det her er dem som kan spises og ikke dem som sår jeg over alt, hvis man er så uheldig at få dem i haven.
 
Det lille drivhus skal i år bruges som hyggehus til nogen af mine Begonia.
Foreløbig er mine forskellige knoldbegonia kommet der ud og senere kommer nogen af dem jeg har i havestuen også der ud... eller i hvert fald den ene af dem jeg har to af.
 
Er der nogen der kender de her. Bracycome hedder de.
Det var nogen jeg fandt hos en købmand da jeg var på tur med Lene sidste lørdag.
Jeg regner med de skal plantes foran gravstenen oppe hos Niels når det lige bliver lidt lunere om natten.
 
Her er der stadig hvide pletter at finde i græsset næsten hver morgen så jeg har sikret mig med en varmeblæser i det lille drivhus. Har stillet den så den slår til når der kommer under 4 grader lige indenfor glasset.
 
I haven er jeg startet med at gå alle mine staudebede igennem.
Der er mange stauder som er blevet for store og der står masser af frøplanter rundt omkring som aldrig blev pottet på grund af heden og tørken sidste år.
Det må der gøres noget ved, så jeg keder mig ikke.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


8 kommentarer:

 1. Jamen er vulkansurkløver ikke også en af dem, man helst skal undgå? Nattefrosten er ved at være slut på vores breddegrader, men Søren frygter alligevel hver eneste aften for, at kartoffelplanterne skal tage skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den jeg har hedder Oxalis vulcanicola og sætter ikke frø... jeg har i hvert fald aldrig oplevet det og har haft den mest røde i mange år.
   Efter hvad jeg har googlet mig til hedder den 'farlige' Oxalis corniculata.

   Slet
 2. Hej Rita. Ja, du har nok at se til:) Jeg er også i gang i de forskellige bede, og jeg potter også lidt op. Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja med en stor have er der nok at se til, men det er jo også hyggeligt at gå og nusse der ude.

   Slet
 3. Ja, man skulle jo nødigt kede sig :) Det gør vi havefolk vist ikke.
  Du får da også drevet noget frem i dit drivhus. Hvor er den lille fuchsia da sød :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heldigvis altid noget man kan lave i haven.
   Den lille Fuchsia kunne jeg slet ikke stå for med de små bitte blomster og grålige blade.

   Slet
 4. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer med at komme tilbage din eks eller helbrede dig for sygdomme som hiv og kræft, så send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

  SvarSlet
 5. Watch VR Football on your desktop or mobile | VODl.CC
  Get the full 360 views of VR Football on your desktop or mobile - including full 360 views on your youtube to mp3 converter desktop with VODl.CC.

  SvarSlet