mandag den 12. september 2016

Hostaerne fodres :o))En af de ting der ikke blev gjort i foråret var at få møddingen tømt.
Jeg skal i hvert fald helst have brugt en stor del af den inden vinter, så når jeg nu ikke kan komme til at dele stauder kunne jeg bruge de første timer af dagen på at få begyndt på det.

Der er desværre ikke ret mange steder jeg kan komme til at lægge det ud før jeg får ryddet op i mine bede men mellem Hostaerne var der plads.

Sådan et lag halvomsat griselort plejer de fleste af mine bede jo at få om foråret.
Det både gøder og holder en del på fugten og ukrudt kommer der nærmest ikke noget af efter at det er lagt ud.
 
Her nede i spidsen længst mod nord er der udenfor trådhegnet et lille bed med tre Buksbom og dobbelte Påskeklokker...den fik også et lag.

En af dem er i blomst...det var den også sidste efterår.

Ikke bare en enkelt blomst nej den giver den hele armen.
Det virker altså lidt forkert i 25 graders varme.

Her en mere som er forhekset.
Bladkaktus plejer altså at blomstre meget tidligt forår inden jeg hænger dem ud, men den her syntes lige den skulle blomstre nu...der er vist en knop mere.
 
Lige nu holder jeg mig indendørs men var da så heldig at solen først kom frem omkring klokken 11, så jeg nåede da en del inden det blev for varmt. Hundene er også gået omkuld og nøj hvor jeg glæder mig til det bliver mørkt. Så vil jeg sidde ude i gården  og have mig en kold øl...det synes jeg selv jeg har fortjent ;o))


12 kommentarer:

 1. Hej Rita
  Flot med den påskeklokke, der kan jeg ikke være med, men det er nu ok. Har du ikke problemer med, at hundene vil rulle sig i grisemøget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hundene kommer kun i den lille indhegning jeg har lavet i gården. Bamse bliver vist aldrig gartner og kommer til at gå løs rundt i haven men kan han få fat på noget lort så æder han det.

   Slet
 2. Ha ha ha lyder faktisk ret hyggeligt. Du gør det stik modsatte af vi andre. Vi nyder solen og varmen mens du gemmer dig i huset:))))))))
  Så glæder du dig til det bliver mørk. Ha ha ha ja jeg fik et lille grine flip.
  Du er simpelthen fantastisk.

  Håber du nyder din kolde øl
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men der er bestemt ikke noget at grine af. Hvis man først en gang har prøvet at blive rigtig fysisk dårlig af varmen skal man nok lære at gemme sig væk fra den så godt som man nu kan.

   Slet
 3. Kære Rita Flotte hosta, sikken en fylde, jeg glæder mig til mine bliver så kraftige. Heldigvis går det nogenlunde stærkt. Jeg synes bare de er noget af det smukkeste. Min Alchymist rose har også sat 3 roser selvom den ikke remonterer. Men jeg nænner ikke fortælle den det ;-). Naturen går sine egne veje, gudskelov. Håber du nød din velfortjente øl. Intet er bedre efter en dag i varmen. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina. Hvis du engang forvilder dig til Vestjylland skulle du prøve at se Enemærkets Hostahave i nærheden af Ringkøbing. Ja naturen kan ikke helt finde ud af det her uorden med sommer ved denne tid men jeg skal nok lade være med at fortælle noget til din Rose ;o))

   Slet
 4. Ja, der er godt nok næsten for varmt.
  Jeg regner også med at vi vil lægge hestemøj ud i hele haven, enten i efteråret, hvor vi i forvejen giver roserne et lag, eller tidligt forår. Jeg skal bare lige have regnet ud, hvordan vi undgår alle brændenælderne, som er slemme til at så sig i dyngen med møj. Vi har snakket om at dække den ned.
  Nyd din øl, jeg kommer snart og drikker en sammen med dig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha Lene ja ud over blomster har vi to jo en anden last eller to...en kold øl eller cola er jo slet ikke så tosset, så lad os da bare dele et par stykker inden længe ;o))

   Slet
 5. Hostaerne er nok glade for det læs møg - det er skægt at læse for en som mig der så langt væk fra nogensinde at kunne lægge møg i mine bede :-) Men hvor kunne det være sjovt at høre og se naboerne "spidse næse" hvis jeg havde den mulighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo aldrig brugt andet end naturgødning i min have, så jeg tænker nok slet ikke på at der er mange der ikke har den mulighed.

   Slet
 6. Kære Rita. Øl er fuld af næring, det er ik så ringe endda :-) Min første tanke var også, da jeg læste om dit fine kompost, hvad med hundene, kan de lade det være i fred... Men jeg kan så læse mig frem til, at Bamse er placeret et andet sted, så forstå jeg bedre :-) Men det er go gødning til vores planter, de elsker det. Nu regner det her sydvestpå, godt for haven, og ja vi må godt få det lidt køligere :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Merete jeg bliver altså en smule misundelig for jeg kan næsten ikke huske hvad regn er. Jeg tror aldrig min have har været så tør og efterårsagtig på det her tidspunkt som i år.

   Slet