fredag den 7. oktober 2016

Oktober blomster

Jeg har nogle enkelte stauder som for mig signalerer at nu er det efterår.
 
En af de sidste er denne kæmpe Staudesolsikke som jeg har fået af en veninde.

Nu er det vist 3.år den blomstrer. Jeg troede ikke den havde nået det i år men varmen i september og en slat vand hver dag, fik i den grad gang i den.
 
Oktobermarguriten er blevet lidt vild at se på af alt det blæst men ellers bliver den vist ikke flottere end den er nu. Nyder den i den grad lige uden for køkkenvinduet.


Min mors meget sentblomstrende Sankthansurt signalerer også efterår.

Den stod her da vi kom og hvad den hedder ved jeg ikke.
Mange andre Sankthansurt er jo for længst afblomstret men denne er først ved at springe ud.

 
Så er der Oktoberstormhatten som i den grad har manglet vand og kun har fået nogle små pjevsede blomster...men de er der da og hver en blomst ved denne tid er velkommen.
 
Den iskolde østenvind er så ikke velkommen i mit univers, så jeg smuttede i grisedrivhuset og bandt en enkelt krans...der var da i det mindste læ.
 
 
God weekend når i kommer der til.
 

11 kommentarer:

 1. Dejligt med blomster, som man ved blomstrer sent. Jeg har fået både Stormhat og Marguriten hos dig og de blomstrer bare så fint nu. Marguriten kan jeg kigge på når jeg sidder her ved bordet og spiser morgenmad :-) Staudesolsikken har jeg ikke, men jeg har en anden med mindre blomster.
  Med venlig hilsen
  Lene

  SvarSlet
 2. Jeg kunne også godt bruge nogle af de sent blomstrende, og er faldet over marguritten, både hos fru Høneballe og nu hos dig, den er altså et skønt skønt skue.
  Ja der var bidende bidende koldt i går, jeg rendte ind foran brændeovnen med jævne mellemrum. Mærkede først de varme stråler i læ da jeg skulle have skiltet ind i aftes.
  Og nu kan du ikke vente længere med kransene;-) jeg kan godt lide den slags blandede du viser her-dem er jeg dog ikke nået til endnu. Her er det stadig sankt hans urten, jeg binder af, det ligner den du viser, og mine er i samme stadie som din gamle ukendte. Mine er også fra min bedstemors og svigermors have.
  Ha en god dag:-)

  SvarSlet
 3. I love the beautiful autumn wreath!!
  So beautiful!

  Have a lovely weekend!
  Susanna

  SvarSlet
 4. Skønt med blomster der viser sig nu, det har vi brug for. Oktober margueritten er da flot, sikke et indslag i haven nu.

  Flotte kranse du laver :)

  SvarSlet
 5. Jeg glæder mig også dagligt over Oktobermargueritten, som jeg fik hos dig sidste år - den lyser så fint op, nu hvor det hele er ved at takke af. Mine Oktoberstormhat ligner dine til forveksling, hvilket nok ikke er så underligt, da der jo kun er 20 km mellem os - ærgerligt, at de skal se så pivsede ud. Nej, den bidende kolde østenvind kan vi godt undvære - måtte have gamascher under bukserne i går for at holde kulden ude. Virkelig fin krans - det ser så godt ud med den måde, du sætter tingene sammen på.
  Fortsat god dag!

  SvarSlet
 6. Ja jeg glæder mig også dagligt over oktobermarguritten. Jeg kan se, at Staudestedet har den, så nu kan den også få et latinsk navn. Min stormhat som jeg har købt hos dig, har det rigtig fint her hos mig, store flotte blomster. Jeg synes ellers også, at min står tørt og har manglet vand, men blomstrer gør den, så det er en lyst.
  God weekend

  SvarSlet
 7. Det er så spændende på denne tid af året med de meget sentblomstrende planter, som måske/ måske ikke når at springe ud.

  SvarSlet
 8. Det er dejligt at der stadig er blomster, selv om det lakker mod enden for denne sæson. Men så starter kransetiden for alvor, og mange andre sysler. Hvor er det dejligt at årstiderne skifter.

  God weekend til dig og hundene.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 9. Hej Rita.

  Jeg har lige fundet din blog, og jeg kan se at du sælger planter. Det må være en dejlig beskæftigelse :-) Den-dér oktobermarguerit ser godt nok skøn ud! Jeg kikker snart indenfor på din blog igen!

  Hilsner fra Nana

  SvarSlet
 10. Blomstertøsen har vidst været igang!

  Kig da forbi FlowerAwards og hvis hvad du kan: FlowerAwards.dk

  SvarSlet
 11. Du har stadig en del blomster Rita. Mine har taget slut nu......
  Smuk krans som altid.

  God aften
  Charlotte

  SvarSlet