lørdag den 14. oktober 2017

Næsten for godt til at være inde.

Ja det er vejret jeg skriver om for her er der næsten 16 grader men desværre også støvregn meget af tiden. Jeg fik da lige luget rundt langs hækken rundt om sydhaven, men ellers hader jeg havearbejde når det hele er vådt.
 
Da jeg nu var kommet udenfor hækken tog jeg et billede ind i sydhaven, hvor der ikke er meget i blomst mere ud over Oktoberstormhatten som står og lyser op.

Den har nogle store blomster i år eller også er det bare mig der ikke kan huske hvor store de plejer at være.
 
I æslernes have er det Helianthus maximillian som lyser op

Ret upraktisk at jeg har fået plantet en på hver side af den sti ned mellem de to skure, men den skal stå så den får mest mulig sol for at nå at blomstre. Hos min veninde som jeg har fået den af nåede den aldrig at blomstre, hvilket den har gjort hvert år hos mig, så den må jo stå godt der.

Jeg har altid været vild med dens knopper, synes det er en hel lille blomst i sig selv.
 
De sidste dage er der gået meget tid med at samle Valnødder op og da jeg stod der med rumpen i vejret fik jeg øje på at den her Klematis blomstrede på livet løs.
Valnødderne er til veninderne, jeg bryder mig ikke om dem...synes de er alt for bitre.
Bamse synes heller ikke de smager godt. Han huggede en i går og bed den i 100 stykker men føj nej det smagte ikke godt...klog lille hund ;o))
 
Og så noget som jeg viser for første og sidste gang her på bloggen for jeg er bare ikke gode venner med Roser. Jeg fik den ikke lige gravet op i foråret selv om der røg nogle stykker. Den blev klippet ned nærmest under jorden men trods det har den sat et skud op som nu står med en blomst.
 
Men ellers kommer vi ikke uden om at det nu er ved at være efterår.
 

Hjertetræet har opført sig underlig. Det midterste har stået med gule blade i et stykke tid, hvor resten var grønt. Stormen den anden dag tog så dem i midten og nu er det resten som står og er gul.
 

Så er der et par stykker som tror det er forår, ja faktisk har de blomstret mere eller mindre hele sommeren. Købte 3 hos Lau i foråret til 10 kr for dem alle. Selv om de måske ikke klarer vinteren har de da været pengene værd.
 

I morges lavede jeg en krans til mig selv.
Med det vejr vi har haft har der været langt mellem kunderne indtil nu.
Det klør ellers gevaldigt i fingrene for sådan for alvor at komme til at binde kranse.
 
Hvad har i gang i når det ellers er havevejr??
 
 
 
 
 
 
 


11 kommentarer:

 1. Næh... en rose :) Den er ellers fin.

  Din oktoberstormhat ligner min, de har stået længe og fortsætter endnu - jeg er vild med den blå farve.
  Det er meget vådt derud nu, og jorden er tung, men alligevel har jeg fået plantet nogle stauder, der skulle flyttes og lagt lidt løg samt luget.
  Men våd og beskidt bliver man :)
  Fin krans :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker. Ja der er nok at gøre der ude endnu men beskidt det bliver man, hvis man roder ret meget...jeg håber da det bliver vejr til at jeg kan få lidt lavet i dag.

   Slet
 2. Ja de ligner godt nok min oktoberstormhat, men min er jo også fra dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har da solgt nogle stykker i tidens løb men kan godt nok ikke huske til hvem.

   Slet
 3. Det er dejligt med de blomster som stadig lyser op i alt efterårsløvet.
  Smuk krans du har bundet til dig selv. Kan godt forstå dine fingre klør, er sikker på der nok skal komme gang i kransesalget, når vi kommer lidt længere hen, og der skal pyntes op på kirkegården.
  I efterårsvejret har jeg fået luget haven, mangler kun køkken og snittehave. Jer er begyndt at lægge løg. Har fået sat havemøbler ind, som ikke skal bruges i julehaven. Jeg har fået samlet mos og forskellige grene og er så småt gået i gang med årets julehave.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. ja helt bestemt er det dejligt med de sidste der blomstrer, at der så er noget der kommer med en ekstra blomstring gør jo ikke noget. Velkommen i kratluskerklubben, det er nu så hyggeligt at være i skoven og finde ting...og held og lykke med julehaven. Jeg ville ønske jeg kunne få pyntet lidt mere op så der var lidt til mine kunder at kigge på men jeg kan simpelthen ikke nå begge dele.

   Slet
 4. Oktoberstormhatten er utroligt flot sammen med alle efterårsfarverne.

  SvarSlet
 5. Havearbejde når det hele er vådt er heller ikke min kop the, men det er nu rart at der stadig er meget at se på derude i form af blomster og bladfarver. Oktoberstormhat er virkelig smuk og jeg ærgrer mig altid over at jeg ikke har den mere.
  Idag må jeg nok ud og bære de følsomme ind i drivhuset og så tænker jeg at grave dahlia op, så er det overstået.
  Jeg tænker dagligt på at binde nogle kranse, men får ikke rigtig gjort noget ved det.
  Din krans er så fin:-)
  God søndag.

  SvarSlet
 6. Jeg går og venter på at det tørrer lidt, skulle gerne have luget i Skovbedet, men det er alt for vådt, så jeg håber på lidt tørvejr her i ugen.
  Jeg ved ikke om Oktoberstormhatten har større blomster end den plejer, men jeg synes bestemt den er ekstra flot i år.
  Vi ses på fredag😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 7. Oktober stormhat er så fin, og det er den lille rose også. Bamse er vel nok en klog hund, jeg bryder mig heller ikke om valnødder, dem må de andre gerne spise.
  Ih hvor er du altså god Rita til at gå og hygge lidt med en krans og lidt pynt.
  Jeg vil høre dig hvordan du har malet de små vers du har på de vinduer du har hængende på væggen. De er så fine. Måske vil du vise dem i dit næste indlæg.
  Kh fra Linda

  SvarSlet