tirsdag den 30. januar 2018

Ungarsk AnemoneI går da jeg havde sluppet penslen for en stund og forvildet mig ud i blæsten, opdagede jeg at den første blomst var sprunget ud i min Ungarske Anemone (Hepatica transsilvanica)
 
Jeg fornemmer at den ikke er særlig kendt og det synes jeg jo er en skam.
Se lige hvor fin grøn den står her midt om vinteren.

Den har lidt større blade og med en anden facon end på den mere kendte Hepatica nobilis... kendt som Kaj Munks blå Anemone.
 
Jeg skulle da også lige kigge til Vintergækkerne og nu kan jeg vist snart få plukket mig den første buket. Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes nu der er noget særligt over den første lille buket Vintergækker... så er der virkelig håb om forår.

Påskeklokkerne strækker også mere og mere hals, men jeg kunne nu ikke finde nogen som havde åbnet sig. Der skal ikke mange dages tøvejr til før det sker, men nu må vi se om det bliver vinter eller de har afblæst det igen.
 
Jeg smuttede nu ret hurtigt ind til min malerpensel igen.
Det går støt men langsomt fremad. Nu er jeg da over halvfærdig med stuen.
 
 
 
 
 

9 kommentarer:

 1. Den ungarske anemone har jeg også købt hos dig, men her hos mig er den desværre ikke særligt villig, ligesom de andre heller ikke er det.
  Mine påskeklokker står som dine og venter på lidt varme, ja også vintergækkerne er det samme her.
  God arbejdslyst med maleriet - hvor er du flittig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv da at din ungarske anemone ikke rigtig vil. Ja det hele står lige klar til nogle dage med mere varme, men når vi får de dage med nattefrost går det hele i stå igen.

   Slet
 2. jeg byttede mig til anemonen hos dig sidste år, og den står fint med de store blade; men jeg kan ikke få øje på nogen blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg mente nok at du fik en af dem. Dem jeg har stående i potter ser noget sølle ud, så måske er det en af dem der ikke bryder sig om at være i potter. Håber der kommer et par blomster på din, men altid noget at den står frisk og grøn med blade.

   Slet
 3. Hej Rita

  Hele Hepatica familien er fantastiske!

  Flotte transsilvanica du viser - det er jo vildt tidligt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de små Hepatica er dejlige planter. Hvorfor min transsilvanica altid er så tidligt på den ved jeg ikke for den står bestemt ikke særlig beskyttet.

   Slet
 4. kære Rita
  Jeg er lidt glad for du slipper penslen ind imellem. Jeg bliver i så godt humør af dine skønne billeder og indlæg om snarligt forår.
  Tak for det!

  Knus, Lone

  SvarSlet
 5. Det var godt du kom ud med kameraet Rita så vi kan se hvad der rører sig i din have. Anemonen købte jeg også ved dig, men da jeg ikke har været i haven den sidste uges tid så ved jeg ikke om der er gang i den.

  SvarSlet
 6. I replaced the anemone with you last year, and it is fine with the big leaves; but I can not spot any flowers.

  หนังบู๊

  SvarSlet