søndag den 28. juni 2015

Ud på tur

I går var jeg på tur sammen med 3 haveveninder. Jeg blev hentet af en lokal haveveninde klokken 8 og så gik turen til Gjern, hvor vi så den første have hos min veninde som skulle køre. Efter et hurtigt kig gik det videre mod Hammel, hvor endnu en veninde blev samlet op og så gik det ellers nord på.
Første stop var hos Ide Haven. Desværre småregnede det lidt, så det blev ikke til så mange billeder og mærkeligt nok hoppede der hurtigt et par potter op i hænderne på mig og så er det ikke så let at få taget billeder...men et par stykker blev det da til.
 

 
 
Ind i bilen igen med os og vores indkøb og så gik det videre til Plantebixen, hvor der også blev købt planter. Her spiste vi vores madpakker før det gik mod Ålborg og Ege's have. Jeg var så heldig at se haven sidste år sammen med 3 andre haveveninder men jeg havde glædet mig helt vildt til at gense den...den er bare helt speciel. Ud over alle Ege's spændende planter og opstillinger er det specielle ved haven, at der er en højdeforskel på 10,5 meter fra laveste til højeste punkt i haven. Det giver nogle udfordringer men også nogle muligheder som os med almindelige flade haver ikke har.
  
 
Så kommer der nogen af alle de spændende opstillinger med planter og sjove ting.
 


 
Og så er der jo lige drivhusene og havehuset. 


 
Jeg kunne have gået der i timer men vi måtte jo vende næsen syd på igen. I Randers kom vi lige til at smutte forbi Plantorama og da vi nåede til Hammel igen var der jo lige en spændende have som vi også skulle nå at kigge lidt på. Tilbage i Gjern var der sjovt nok en hel del planter som skulle flyttes over i en anden bil, før turen igen gik mod Bording. En tur på små 12 timer men så var jeg også godt brugt.
Tak til mine 3 skønne haveveninder for en pragtfuld tur.
 
Nu er der nok nogen der tænker...hvordan kan hun sådan føjte rundt en hel dag når hun har en syg mand. Han var helt med på at jeg tog afsted og fik oplevet noget andet og han havde haft besøg af to brødre, så han havde også lidt at fortælle da jeg kom hjem.
 
 
 
 
 
 
 
 


6 kommentarer:

 1. Hej Rita, det lyder til at have været en skøn tur. Eges have ser da godt nok fascinerende og spændende ud. Man skal da føjte, også selv om man har en syg mand. Det er vigtigt at komme ud og få noget energi.
  Kh Linda

  SvarSlet
 2. Hej Rita.Det var da en skøn tur du har været på.........................dejlige billeder Eges skønne have.
  Sikke en masse planter hun har.Og selvfølgelig skal du da også ud en gang imellem.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
 3. Det lyder som en skøn, inspirerende og energigivende tur, I har været på. Dejligt for dig at komme ud og opleve :)

  Jeg vil også sige tak for et dejligt besøg i din have. Allan og jeg fandt hen til genbrugsgården og fik da også nogle ting med os derfra ;-) Hvis du har fundet frem til navnet på den lille lamium, vi købte hos dig, må du gerne sende det til mig.

  SvarSlet
 4. Det er så dejligt med havevandring og inspiration.
  Lyder til i har haft en god dag, så dejligt.
  Har lagt mig til som fast følger.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 5. Dejlig tur, I har haft. Og selvfølgelig skal du da også lidt ud, selvom din mand er syg. Man henter jo netop energi til at være nærværende, når man får lidt inspiration udefra. Eges have ser rigtig spændende ud. Hvilken have i Hammel var det, I besøgte? Jeg var også på havebesøg i en have i Hammel sidste år - en villahave, der var tryllet om til et lille paradis.
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var min venindes have vi så da vi kom tilbage fra turen. De samler på Hosta og jeg tror det var sidste år de havde åben have, så måske har det været den du så.

   Slet