tirsdag den 19. juli 2016

En kæmpe staude + nogen af de hvide

Min mor er træt så jeg har lovet at lave et indlæg om nogle hvide blomster men først skal i se hvad jeg har fået i dag... nyt halsbånd og det gamle skal bare gnaves i stykker.
Dagen har ellers været lidt dum for i morges da vi gik tur i mindelunden var jeg ved at blive væltet af en stor hund der kom springende...naboens Sofie og hun må slet ikke løbe rundt selv. Heldigvis gik min storebror imellem og fortalte hende at hun bare skulle holde sig væk fra mig...pyh godt jeg havde min storebror og hurtigt fik mor ringet til naboen at hun havde fået en hund for meget med på morgentur. Senere kom så min mors svigerinde Kirsten som hjælper mor med alt det papirnusseri som der er fordi min far er død. Hmm tror i det var noget jeg måtte være med til. Hun havde en masse papirer men måtte jeg se dem nix...jeg er ellers rigtig god til at læse den slags ... med tænderne.
Så skulle vi være alene hjemme for mor og Kirsten skulle til Ikast for at købe noget og så ud og kigge til sommerhuset. Da de kom hjem fik jeg så det nye halsbånd men jeg så godt at mor gemte en pose som lugtede spændende. Hun siger at den skal vi først kigge til på torsdag for da er det min storebrors fødselsdag...han bliver 10 år. Håber godt nok at han deler med mig.
 
Det er er vist vores største staude lige i øjeblikket

Den hedder Kitabelia vitifolia og er højere end min mor

Mor siger at til foråret skal den godt nok smage spaden...hvad mon hun mener med det.
Hun kan da bare sige til hvis den skal graves op...husk min morfar var gravhund.
 
Denne her kan min mor bare ikke huske hvad hedder...det er alt det papirnusseri osv. som gør at hun helt glemmer planternes navne tror jeg.
 
Det her tror vi nok må være en hvis Betonie...mor har købt den uden navn.

En fin hvid Geranium


Det her er en Snebynke med røde stængler
 

Her en hvid Stormhat som er ved at blive væk i en Hortensia...den skal så smage saksen til næste år siger mor...ja altså Hortensiaen.
Det kan jeg sikkert godt hjælpe med. Oppe i mindelunden er der en masse små selvsåede træer og når der er en jeg ser mig gal på ja så fælder jeg den bare...i kan tro at mine fine nye tænder er skarpe.

En kæmpe gruppe Margueritter...bare sig til mor så hjælper jeg med at grave op.

Hvid Spydverbena

Hvid Kongelys

Hvid Sporebaldrian

Så er vi omme i sydhaven og her er der også et hvidt bed.
To forskellige Astilber og de har rigtig hygget sig med alt det vand...mere grave grave tror jeg ;o))

Hvid Ridderspore


De små hvide haler der svæver rundt i luften er en Kvæsurt siger min mor.
Altså nogle underlige navne de blomster har men de synes måske også det er mærkeligt at jeg hedder Bamse :o))


Her flere Astilber og hvid Lærkespore som prøver at overtage hele bedet.
 
Det var så nogen af min mors hvide stauder. Nu vil vi rundt og se om nogen af jer har lavet nye indlæg og se hvad der er sket i jeres haver.
Kan i hygge jer!!
 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Hej Bamse
  Det var godt storebror kunne hjælpe dig i morges, da naboens hund kom. Sikken en masse fine hvide stauder din mor har, mon ikke hun vil sælge nogle af dem. Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig noget af den store staude Kitabelia vitifolia. Den hvide betonia ser også fin ud.
  Jeg håber din storebror deler med dig på sin fødselsdag, men det gør han nu nok.
  Hilsen til dig, storebror og mor
  fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Hvis ellers jeg fik lov af mor kunne jeg snart grave noget op til dig men hun må nok hellere selv gøre det. Betoniaen er vist ikke stor nok til at dele men mor mener at der måske står en lille frøplante af den ovre i Børnehaven...det kigger vi lige på engang. Øv mor har vist husket forkert..det er først på søndag storebror har fødselsdag og så længe kan vi altså ikke vente med at se hvad der er i den pose.

   Slet
 2. Hej med jer tre:-)
  Hvor er det altså utroligt at Samson går imellem og forsvarer Bamse, dygtig hund! Bliver også lidt lun på din kitaibelia, så den måtte lige googles:-)
  Håber du er frisk igen det er jo morgen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu svarer jeg lige selv for jo jeg er frisk igen men Bamse gik op i seng. Jeg har aldrig prøvet at dele min Kitabelia så det må komme an på en prøve engang. Der står et par små frøplanter af den i salgsafdelingen men de bliver aldrig rigtig til noget i potter...skal nu nok blive store når de kommer ud i et bed.

   Slet
 3. Kære Bamse. Det er altid godt med en ven, hvis man kommer ud i en situation, man ikke lige kan overskue... I går kigge jeg på en retriever/gravhund lille og sort, men nøj hvor så den dejlig ud, lidt ligesom dig, men ikke helt så aktiv. Jeg tror din mor og storebror skal til at lære dig, at nogle steder må du grave og andre ikke... :-) Kære Rita skønne stauder, når den nye del af min have bliver klar, så kommer jeg helt klart forbi.. Hvor er de smukke. Rigtig god dag til dig og dyrene. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete både for din besked til Bamse og til mig. Der bliver rigtig mange som skal deles til efteråret og foråret så mon ikke vi finder noget du kan bruge.

   Slet
 4. Kære jer tre.
  dejlige billeder fra den hvide have.
  Bamse jeg kan også komme og hjælpe med at grave, for jeg har en rigtig god spade. Margueritterne er så flotte, den store kongelys er så flot og riddersporerne er sød, så jeg kommer gerne forbi.
  Et stort kram til jer tre og tillykke med det fine halsbånd
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten...jeg kan lige se det for mig dig med en spade på den ene side og Bamse gravende på den anden side af en stor staude.

   Slet
 5. Skønne blomster. Ham Bamse har virkelig øje for den slags. Den hvide stormhat er fantastisk. Håber du ikke drukner i alt det trælse papirarbejde og holder humøret oppe.
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karen. Håber snart alt det papirhaløjsa får en ende for det er ikke min livret men slå mig helt ud skal det nu ikke få lov til. Det er også nok når varmen prøver på at slå mig ud.

   Slet