torsdag den 7. juli 2016

Perfekt havevejr og en dag næsten uden forstyrrelser

Jeg ved godt mange af jer sukker efter sol og varme men jeg kan nu bedst holde ud at lave noget når det ikke er alt for varmt og haven trænger i den grad til en omgang.

Det første jeg lige gik i krig med var at få samlet frø af den der Stinkende Nyserod med de blålige blade og få de gamle stængler klippet af.

De nye blade bliver først blålige senere på sommeren og til vinter men de er noget så fine med de røde markeringer.

Sidste år var der endelig lidt frø som bare blev drysset ud i bedet og det ser ud til at frøplanterne får samme farve som moderplanten.
 
Her kom så dagens første forstyrrelse nemlig skorstensfejeren.

Her har jeg fundet en selvsået Sankthansurt. Den ser lidt spændende ud rent farvemæssigt på knopperne så den må jeg holde øje med.

Billedet vender altså ikke forkert men den Virginske Ærenpris får altså ikke lys nok under Valnøddetræet som ellers blev stammet en del op sidste år.

Den er altså så yndig så den må der findes en ny plads til når den er afblomstret.

Så skulle jeg lige op efter kartofler og mødte en lokal som var på vej ned til mig med en sæk store potter...de kan altid bruges, så tak for dem Myrna.

Videre med at luge og klippe ned mødte jeg den tofarvede Stormhat som opfører sig underligt i år.
Den skal slet ikke blomstre endnu men der var en lille gren som gjorde det alligevel.

Rosenmynten er ikke en af den slags Mynter som kan spises men en lav lille staude som dufter så dejligt.
 
Hostablomsterne er også blevet klippet af. Nogen synes de er noget så fine men de generer mit øje...jeg har Hosta for bladenes skyld. Da jeg var nede i Hostahjørnet plukkede jeg nogle blade for at se om der var et eksemplar af dem i gården. 5 styk blev delt, så nu er der også kommet til at stå lidt foran bænken. Den lille bandit har ikke interesseret sig for dem så jeg håber de får lov at stå i fred.
De skal lige lidt op for ellers tisser Samson på dem og det bryder de sig ikke om.
 
Herligt med sådan en hel dag i haven. Nu skal der vist ryddes op efter Bamse som igen igen har slagtet et tøjdyr, så hele stuegulvet flyder med 'indvolde'.
 
Rigtig god aften rundt omkring!!
 15 kommentarer:

 1. Heldigt du ikke blev forstyrret, jeg har haft rundvisning i næsten 4 timer i dag, så når man ikke noget.
  Du kan spise hostablomsterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havegæster tager tid men det er nu også hyggeligt...glæder mig i hvert fald til næste år hvor der forhåbentlig er mere styr på tingene, så jeg kan komme rigtig i gang igen. Det med Hostablomsterne tænkte jeg ikke lige på for så kunne grisene da have fået dem.

   Slet
 2. Det er skønt når man har sat sig noget i hovedet at man så når det uden at blive forstyrret. Bamse har da også haft tavlt "uden at blive forstyrret" :o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt når man til aften føler man virkelig har fået noget lavet.

   Slet
 3. Hvor er det nogle fragteksemplarer af forskellige hostaer du har i krukkerne. Jeg giver dig ret, de er smukkest uden blomster.
  Tak for navnet på den virginske ærenpris, jeg har den også, men anede ikke hvad den hed.

  Jeg ønsker mig sådan et søgefeldt på din side, så det er til at finde ældre indlæg, uden at skulle kigge alt igennem. Jeg har en hvid klokkeblomst, som du engang har skrevet noget om, men jeg kan ikke finde indlægget. Jeg søgte under billeder på google, og der dukkede dit billede op, med link til bloggen, men ikke til det aktuelle indlæg. Måske der er andre end mig der somme tider leder efter noget du engang har skrevet om :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha alt det der tekniske har jeg ikke meget styr på men måske der er en der ved hvordan man gør som engang vil komme forbi og hjælpe. Jeg har en hvid Klokkeblomst som snart er afblomstret men den synes jeg ikke at jeg har vist eller skrevet om i år. Kan du ikke tage et billede af din og så skrive til mig på Fb hvis der er noget du gerne vil vide, så vil jeg forsøge at svare.

   Slet
  2. Har fundet ud af at den bare hedder hvid klokkeblomst :-) Jeg har et ønske om at komme forbi din have, hvornår det ønske går i opfyldelse er ikke til at vide. Her er vildt meget at lave og gæster dagligt. Men når jeg engang kan smutte herfra, kommer jeg forbi dig og så vil jeg gerne lægge søgefeldtet på din blog.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 4. Sikken en dejlig dag du har haft, og ja jeg kan nu også godt lide at solen ikke bager konstant. De er godtnok flotte dine hostaer. Jeg har to meget store, så dem vil jeg da prøve at dele, for det har jeg ikke prøvet før. Bamse er da en lille frækkert hehe...Og samson som er tissetrængende ;o)
  Rigtig god aften ønskes der til jer, herfra Svalehuset <3

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone...ja jeg nyder at have en del af mine Hosta samlet der i gården. Den del af gården er samtidig hundegård efter at vi fik Bamse, så de skal jo også engang imellem af med en tår vand selv om jeg også går ture med dem. Det er bare så dejligt at døren kan stå åben og de bare kan gå ud og ind.

   Slet
 5. Det er dejligt når man kan arbejde en hel dag i haven. Der er jo egentligt også et godt plantevejr. Sidste efterår flyttede jeg min Virginsk Ærenpris, den stod også i skygge. Din Rosenmynte gror godt, jeg sætter en klar plastspand over min om vinteren, jeg tror ikke den bryder sig om for megen vintervæde.Er det en varigeret fredløs med gule blomster, jeg har set i et indlæg? Flotte Hostaer du har. Kh. Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der var vist et billede af en brogetbladet Fredløs i sidste indlæg. Jeg har aldrig tænkt på at Rosenmynten ikke bryder sig om vintervæde men med mit sandjord skal der også meget til før det bliver et problem.

   Slet
 6. Kære Rita
  Den virginske ærenpris er meget flot. Jeg kan godt lide de stauder der har lanfe blomsterstængler og blomster der goro på dem. Jeg synes de virker så rolige.
  Så den må jeg se om jeg kan finde på planteskolen.
  Hosta samlingen er godt nok stor og de trives åbenbart rigtig godt der. De har jo også en form for fred, nu hverlen Samson eller bamse kan få fat på dem.
  Kender godt det med at tøjdyret skal have tæsk, Jack har tre lededyr, som jævnligt får en omgang tæsk.
  Det ser lidt sjovt ud, når han er igang med dem.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Den Virginske Ærenpris skal deles når den skal flyttes og så bliver noget af det pottet, så den kommer til salg når vi kommer lidt længere hen...hvis ikke det er en du skal bruge lige her og nu.
   Bamse er vist lige inde i en periode hvor alt skal bides i stykker men han bliver forhåbentlig lidt mere voksen på et tidspunkt.

   Slet
 7. Jeg er heller ikke så vild med hostablomster, men jeg er ikke så god til at få dem klippet af! Den Virginske Ærenspris er godt nok flot, den må vist på ønskesedlen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal også passe lidt på med at klippe i Hostaerne på grund af det der virus som de kan få. Jeg render jo rundt med et glas sprit som jeg dypper saksen i mellem hver plante og det er lidt bøvlet.

   Slet