torsdag den 16. februar 2017

Næsten i mål med min kreahule.

Så er jeg næsten færdig med min nye kreahule.
Rummet er kun ca. 3 x 3½ meter og med to skråvægge.

Til højre når man kommer ind af døren står min mormors gamle rok.
Bag den på min morfars malkeskammel står min fasters symaskine og et billede af min mormor.

Op mod den anden ende står så sengen med de gamle sække og så fandt jeg et gammelt mohairskind som er dejlig varmt at sidde på.

Under vinduet en gammel trækiste som stod her da vi overtog det efter mine forældre, jeg ved faktisk ikke hvor den stammer fra men nu har den fået en gang hvid maling.
Ovre i hjørnet står så Niels' gyngestol. Han havde altid ønsket sig en gyngestol og en dag vi var til et loppemarked fik jeg øje på en. Jeg nærmest fløj over til den men øv der var sat sådan et grønt mærke på som betyder at tingen er solgt og betalt. Mens jeg stod og bandede var der en der prikkede mig på skulderen og sagde...se hvad jeg har købt. Det var så Niels der havde købt den for den nette sum af 75 kr. så fik han endelig sin gyngestol.
 
Hvis nogen den anden dag havde set mig slæbe kartoffelkasser op på loftet havde de nok tænkt.. nu rabler det da for hende. Det gør det sikkert også men her oppe er der da ingen havegæster som prøver at lokke dem fra mig. Dem fik Niels lokket fra en mand ude på genbrugspladsen. Han brugte dem til at samle aviser i så det var slet ikke meningen, at de skulle smides ud. Niels fandt nemlig ud af at de stammer fra den gård , hvor han arbejdede da han som ganske ung kom her til egnen, så dem ville han jo gerne have fat i. Nu står de så her som en slags reol under den anden skråvæg.


Igen har jeg blandet det grove gamle træ med lidt finere ting.

Den hvide tingest er en skærm til en gammel petroleumslampe, som er gået i stykker.
Den er alt for smuk til bare at være gemt væk. På det første billede kan i vist se at jeg har puttet en lyskæde ind i den. Ellers er der lidt forskelligt arvegods. Olie, eddike sættet fandt jeg ude i sommerhuset.

Nederst noget fint sølvtøj jeg har fået i julegave af min faster.

Kassen med gamle haveting som jeg byttede mig til hos Anette er også kommet frem i lyset igen.
 
Bordet er så kommet til at stå ind i hjørnet her, men kan jo hurtig flyttes ud midt på gulvet, hvis jeg skal til at lege. Spøgelset i baggrunden, hvor der står en lampe er en ekspansionsbeholder. Der var ikke plads til den helt oppe i spidsen over loftet, så den var nødt til at være i det her rum.
Nu er den forfremmet til husspøgelse med en gammel dug over ;o))

Til sidst ved den anden side af døren min fasters gamle reol.
Den passer ikke rigtig ind men jeg kan heller ikke rigtig nænne at male den for finder jeg det helt rigtige gamle møbel kan den sikkert godt sælges som den er nu. Babyen på øverste billede er Niels sammen med da to ældre brødre og i midten hans soldater billede..ja og askebægret som den stod efter hans sidste pibe tobak.
 
Et rum fyldt med minder og sjove gamle ting. Så må vi se hvornår jeg får tid til at være kreativ.
Nu lover de jo tøvejr og så skal der ske noget uden for.
I første omgang skal jeg vist se at få lettet mig og komme ud i drivhuset og få vandet lidt.
Hyg jer!!
 
 
 

14 kommentarer:

 1. Du er i fuld gang med at være kreativ. Det er dejligt arbejde. også især i en overgangsperiode efter at have mistet nogen, der stod en meget nær. Det kan jeg forstå, du har. Det tager tid.
  Jeg tror, trækisten på gulvet har været bagagerum fra en Ford A.

  SvarSlet
 2. Hej Rita.
  Hvor er der blevet hyggeligt i din hule og du har fået både udnyttet rummet godt, der er masser af gode minder og god kreativitet.
  Rigtig god weekend til dig fra Linda

  SvarSlet
 3. Åh ja det er måske lidt svært for en ny læser at følge med i. Jeg mistede min mand til kræften 14. maj sidste år. Gennem hele forløbet med sygdom og død har jeg skrevet om det her på bloggen så dem der har været med hele tiden, ved jo hvad jeg skriver om.
  Det med trækisten må da lige undersøges lidt nærmere. Jeg tog lige en hurtig gang Google men synes ikke jeg fandt nogen med den originale kiste bag på.

  SvarSlet
 4. Nej hvor har du hygget dig, det ser godt ud.

  SvarSlet
 5. Kære Rita. Sikke en kreativitet du har haft gang i, tak for en rejse i minder om mange. Dejligt at du skaber en fortælling om tingene i dit kreative rum, så kan du altid bare sætte dig på det varme skind også lade tankerne løbe... Mon ikke der kommer masser af minder frem :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
 6. Det er bare blevet så godt Rita. Hyggeligt og fyldt med dejlige minder og gode historier. Er vild med historien om gyngestolen og at Niels købte den for næsen af dig Hihi
  Din hjemmelavede reol af kasser er så skøn, og jeg kan rigtig godt lide du pynter det rå, med fine sarte ting. Det ser mega godt ud. Smuk er også den hvide kiste.
  Det er virkelig blevet rigtig godt 👍🏻
  Ja de siger vejret skifter nu, og at vi kan være heldige at få helt op til ti grader efter weekenden. Så haven kalder

  Rigtig dejlig dag til dig
  Knus Lone

  SvarSlet
 7. Et dejligt og hyggeligt rum du har fået skabt. Det er da stadig mørkt om aftenen, så måske du går der op, hvis du ike segner af træthed inden. Al den friske luft bliver man så sund og søvning af :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 8. Dejligt med dit legerum Rita og bedst af alt er alle de skønne minder.
  Elsker jo historien bag tingene så det er skønt at læse din fortælling.
  Håber du snart finder tid til lidt kreative sysler.

  Rigtig skøn torsdag

  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Hej Rita. Tak for din kommentar på min blog. Sikke et dejligt rum du har fået dig. Her kan kreativitet nemt blomstre :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. Tak for jeres kommentarer. Jeg har hygget mig gevaldig med at indrette og finde gamle ting frem fra gemmerne...jeg har jo været hele huset igennem så jeg vidste jo lige hvor de var.
  Indtil videre bruger jeg den som en ekstra stue...ja sandt at sige har jeg vel nærmest ikke været i stuen neden under siden jeg blev færdig her oppe.

  SvarSlet
 11. God formiddag Rita;-)))
  Hvor er det en hyggelig hule du har lavet dig. Jeg holder meget af at din hule er "historisk", det går lige i hjertet. Også er jeg vild med at du har dit helt eget husspøgelse, fed humor:-))
  Vi er vist mange der i tiden, maler og omrokerer, det er en fed følelse. Jeg håber snart at kunne vise vores "nye" hjem-det fik selv flugger damen til at ryste af skræk, hi hi, men hun sagde også at hun gik med det sikre;-))
  Ha den skønneste dag
  KNUS

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Det lyder lidt vildt så jeg glæder mig til at se hvad du har gang i.

   Slet
 12. Hvor er der blevet skønt i din hule - og så fuld af skønne minder og de gode historier! Tak fordi du deler den med os!

  SvarSlet
 13. Hej Rita
  Hvor er det en skøn historisk krea hule du har lavet. Det ser hammergodt ud og jeg er helt vild med din reol af gamle kartoffelkasser, det rustikke look er lige mig ;)

  SvarSlet