lørdag den 29. august 2015

Min fødselsdag

Ja det havde jeg faktisk ikke skænket en tanke før gemalen en gang i nat da jeg var nede og tisse sagde tillykke med fødselsdagen...men den er vist god nok.
Hvad skal man så bruge sådan en fødselsdag til...ja jeg valgte at gå i haven...hvor ellers.
Gemalen er jo begyndt at arbejde igen...hver anden fredag og lørdag på vores lokale genbrugsplads, som før han blev syg...utroligt for det var der vist ingen der troede for et par måneder siden.
Han blev sendt af sted og så begyndte mig og min saks og kurv ellers fra en ende af.
 
 
Jeg startede med at få kæmpet mig ind midt i det hvide bed efter noget ukrudt og nu jeg var kommet der ind skulle jeg se om jeg kunne få et billede af den hvide Violfrøstjerne...det blev nu ikke godt.
 
Det gik da så lidt bedre med at få ram på denne hvide Floks.

I den hvide Tidselkugle mødte jeg en morgenfrisk bi...sommerfuglene var vist slet ikke stået op på det tidspunkt.
 
I det lysegule bed måtte jeg lige have et sidste billede af Dagliljen Green Flutter..en af mine yndlings.
 
En anden yndlings i øjeblikket er Heliopsis 'Summer Nights'
Jeg er vild med kombinationen af de meget mørkegrønne blade, de røde stængler og de gule blomster med rød midte.

Denne Lilje er nu heller ikke så værst...da jeg altså havde fået den viklet ud af den høje gule i baggrunden. Det må være hr. vind der har været på spild den anden nat. Det lød i hvert fald voldsomt og jeg troede at meget mere var væltet eller knækket, men vi slap billigt.
 
Nede under Valnøddetræet fandt jeg lidt smågrene som var blæst ned.
Den er for øvrigt allerede godt i gang med at lukke sårene til efter at den fik en voldsom opstamning i foråret. Blomsterne neden under er godt tilfreds med noget mere lys men dem der plejer at hente grønne Valnødder til snaps synes slet ikke om vores opstamning...nu kan man ikke mere nå nogen men må vente til de falder ned og er modne og til den tid er de jo ikke gode til snaps.
Ikke mit problem...jeg kan sagtens drikke snaps uden Valnødder i ;o)) 
 

Jeg var da godt nok på et tidspunkt ved at blive i tvivl om det nu er min fødselsdag...der plejer altså ikke at være Hornvioler i blomst på min fødselsdag.
 
Nej så passer det bedre med den skønne blå Svalerodsensian.
 Tidsmæssigt passer det vist også meget godt med at de sidste Liljer er i blomst...så jo enten jeg vil eller ej er jeg blevet et år ældre.
 
Nu er pausen vist slut...slikposen og colaflasken er tomme...jo jo det må man godt på sin fødselsdag:o)))
 
 
 
 


10 kommentarer:

 1. Kære Rita.
  Tillykke med fødselsdagen. Det har da været et fantastisk vejr at have fødselsdag på. Og så bruge dagen der hvor man holder af at være kan jo ikke være bedre.
  Endnu engang flotte billeder af dine skønne blomster. Du må godt nok have mange liljer. Jeg bliver helt misundelig for de er bare så flotte og de dufter herligt. Jeg tror at jeg tidligere har nævnt det så har jeg dagliljer, som hurtig er ovre med deres blomster, men de du har virker til at de kan stå noget længere. Jeg skulle måske prøve mig lidt frem med nogle.
  Endnu en lille ting på plantelisten, som jeg skal have ind i haven.
  jeg håber at du fortsat får en god dag.
  Og det er godt at høre at manden din er ved at komme på højkant igen.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Kirsten. Jo det var en dejlig dag og vejret var lige tilpas til at jeg kunne holde til at lave noget. Der trængte til at blive klippet lidt ned efter regn og blæst...ja jeg kunne jo godt have tænkt mig lidt mere vand men man kan jo ikke få alle ønsker opfyldt.

   Slet
 2. Tillykke endnu en gang Rita.
  Lige en fødselsdag som jeg også kunne tænke mig. Selvfølgelig i haven, hvad ellers. Det ser ud til, at du havde det nøjagtig, som du kunne tænke dig det. Godt gemalen er klar til lidt arbejde igen, flot. Flotte billeder af alle dine liljer og alt det andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Ja planerne for dagen blev ændret nogen gange. Første plan var plantemarkedet på Vildsund strand, men jeg gider ikke rigtig det pakken planter her om efteråret. Så var planen en tur ud i det blå...faktisk var der på et tidspunkt snak om Samsø men så blev manden jo så kvik at han nu er begyndt at arbejde og det faldt sammen med hans arbejdsweekend og så måtte jeg bare hygge mig med mig selv...det gik nu også meget godt.

   Slet
 3. Tillykke med fødselsdagen Rita..... Ja det har været flot vejr til fødselsdag....
  Har planer om at komme ud til dig i denne eller næste uge.... Håber min plan holder....
  God aften til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne. Jo vejret var lige tilpas...jeg er ikke specielt glad for temperaturer ret meget over de 20 grader så perfekt havevejr til mig. Du skal være velkommen. Hvis ikke lige mine åbningstider passer ind i dine planer må du hellere kontakte mig for vi er jo blevet ret så forfløjne i den sidste tid.

   Slet
 4. Hej Rita!
  Stort og dog et lidt forsinket TILLYKKE med din fødselsdag i går. En rigtig dejlig gave at Nils er startet på job igen. Her nydes vejret også bedst når der ikke er for varmt. Flot salgsside du er i gang med, den med billederne, den fungere rigtig godt for mig som ikke er så velbevandret i navne, du har allerede nu virkelig meget jeg kunne tænke mig:-)
  God søndag hilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Anette. Ja det er dejligt at Niels er så frisk at han kan komme på arbejde igen...det betyder rigtig meget for ham at kunne komme ud og snakke med nogle andre. Ha ha første gang han var afsted var han nu vist ved at være træt af at fortælle den samme historie gang på gang, for alle skulle jo høre om hvorfor han nu ikke havde været der i sommer. Håber du finder tiden til at kigge ud på et tidspunkt.
   Søndagskram fra Rita

   Slet
 5. Tillykke med fødselsdagen, Rita. Jeg har også tit valgt at tilbringe min fødselsdag i haven, selvom den ligger sidst i oktober. Der er jo altid noget, der skal passes, og georginerne skal graves op på den tid. Håber nu, at du også bliver fejret lidt - selvom den bedste gave, du kan få, nok er at herren i huset har det så godt, at han kan arbejde igen :-)
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Karen. Det er vist først i dag vi har holdt lidt fødselsdag og jo ganske rigtig er den bedste gave da at gemalen har det ret godt i øjeblikket.

   Slet