torsdag den 6. august 2015

Penge

Nej det er hverken rigtige penge eller jyske dollars jeg tænker på...de er alle brugt til at købe planter for.
 
Blandt andet denne her som et par havegæster har spurgt ind til.
De der penge forvirrer dem for de ligner jo ikke helt den almindelige Judaspenge.
De er dog på sporet for det er en staudeudgave...Vedvarende Måneskulpe (Lunaria rediviva)

Her kan i se forskellen på 'pengene'
Nederst den almindelige Judaspenge og øverst Vedvarende Måneskulpe med mere spidse 'penge'
 

Sådan ser den ud når den blomstrer. Hel sart lyslilla velduftende blomster.
(billedet er taget 27. maj)
 
God sommerdag til jer alle.

 


5 kommentarer:

 1. Og så siger man, at pengene ikke vokser på træerne! Det er da tæt på! Jeg kendte ikke den staude, den ser fin ud med sine grønne penge!

  SvarSlet
 2. Jeg har lige fundet din blog, og har nu brugt laaaang tid på at kigge alle dine smukke indlæg igennem. Jeg er virkelig ked af at din mand er syg, og håber han har det bedre. Min far fik sidste år konstateret tarmkræft, og oven i hatten kræft i spiserøret (ikke den samme type eller metastase), så han var igennem en kæmpe operation i vinters. Heldigvis gik alt glat og han er nu "frikendt" men med stomi. Hvis du ikke allerede har fået den, så ved jeg min mor var meget glad for en kogebog der var lavet til Finsensafdelingen på Rigshospitalet til kræftpatienter. Den kan vist findes on-line hvis du er interesseret.
  Men sikke en have du har - jeg ville ønske jeg boede i nærheden og kunne komme og se (og købe....). Og jeg ved godt du har skrevet at du ikke sælger andet end ved besøg, men hvis du ligger inde med den dobbelte anemone i overflod kunne jeg måske få lov at købe lidt når det er tid igen?. Jeg skal selvfølgelig nok betale portoen.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Velkommen på bloggen, dejligt med en ny som har lyst til at følge med i hvad jeg går og laver. Tak for tippet med den kogebog. Heldigvis går det bedre med at spise nu og vi finder flere og flere ting som han kan lide. Jeg overvejer at sende planter her i efteråret i stedet for at tage på plantemarkeder, men det skriver jeg selvfølgelig om her, hvis det er det jeg bestemmer mig til.

   Slet
 3. Da jeg besøgte Lisbeth-Høneballe sagde hun at alle hendes penge stod i jorden;-) og tak for præsentation af den "nye" judaspenge. Og godt at læse det går bedre med gemalens madindtag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ja her er der vist også gravet rigtig mange penge ned i jorden.

   Slet