tirsdag den 28. juni 2016

Køkkenhave eller kaos

Ja i år er der vist ingen tvivl om at det er mere kaos end køkkenhave og jeg overvejer faktisk om jeg gider have ret meget køkkenhave.

Nederste bed som er trekantet. Her står gemalens rabarber og den har han nok ikke så meget brug for mere...jeg får den garanteret ikke brugt til noget. Der er også lidt kartofler...en pose der ikke var blevet spist og som jeg smed i jorden + at der står en masse Slangehvidløg.

Næste bed er fyldt med Solhatte som jeg ikke synes er så glad for at være i potter og som jeg på et tidspunkt havde fået sået alt for mange af, så de blev plantet her.

Næste generation har sået sig ude på gangen, så råb højt hvis i mangler Solhatte, jeg har dem i alle størrelser.
 
Næste bed en række Jordbær og en masse nye Geum.
Mens Niels var syg var der en veninde som spurgte om jeg havde set at Staudefeen havde en masse nye Geum. Jeg kunne ikke lige i farten bestemme mig så jeg spurgte om ikke hun bare kunne bestille en af hver til mig...det bliver spændende at se dem til næste år.

Næste bed et gammelt Jordbærbed. Dem er jeg begyndt at grave op til grisene, der er kun en smule rod tilbage når de har været inde hos dem.

Jeg gider simpelthen ikke bøvle med Jordbær for de bliver altid stukket af den der myg eller hvad det er for et bæst som gør at de får den knold i midten, så op med dem.

Det her er så i den grad kaos. Det er klumper af nogen af de stauder jeg fik delt sidste efterår.
De klumper som blev sat her skulle jeg stå og hygge mig med at dele og potte helt tidligt forår...hmm ja sådan blev det jo ikke helt.

Her er noget som jeg købte i foråret og som blev plantet ud her lige før hedebølgen, så det har haft det lidt hårdt, men der er da liv i det.

Her er flere stauder som skulle have været pottet + en række Jordbær.

Ups flere Solhatte...må vist lave et Solhatte udsalg.

Den her er så ikke til salg for jeg vil se om den blomstrer lige så tidligt til næste år...det er vel snart 14 dage siden den begyndte at springe ud.

Her er så lidt der minder om køkkenhave...flere Jordbær og nogle vinterporrer.
 
Resten af bedene op ad i haven er så børnehaven og det er også kaos men det kan vi se på en anden dag.
 
Denne smukke Pæon har hverken noget med køkkenhave eller kaos at gøre, så lad og slutte af med den.
 
Nu vil jeg gå ud og luge i 'køkkenhaven'...hyg jer.
 
 
 
 
 
 


9 kommentarer:

 1. Ja og den er da fin, men køkkenhave gider jeg heller ikke, jeg køber i boderne, så er der plads til blomster i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Niels var vild med jordbær så det var derfor jeg forsøgte mig lidt med dem, men når der ikke rigtig bliver noget ordentlig ud af det vil jeg også hellere køre ½ kilometer og købe hos en der sælger både jordbær og kartofler.

   Slet
 2. Den er rigtig flot, og det var en god afslutning på det kaos du viste. Køkkenhave - tja, jeg har tre højbede, hvor jeg har nogle løg, to rabarber, og et højbed med alm. kartofler og et højbed med asparges kartofler. Højbedene er 2 meter lange og 1.25 meter brede. Desuden har jeg fire murerbaljer med ærter, pralbønner (kun pynten skyld) og to med sukkermajs
  Jordbær ja dem har jeg i tre aflange murerbaljer og de giver nok til vores forbrug, for vi spiser dem direkte, og mere gider vi ikke. Hvis vi har behov for mange jordbær køber jeg et par bakker.
  Men det er mere for hyggens skyld, hvis jeg ikke gider mere kan de højbede bare blive brugt til afskæringsblomster eller børnehave for planter jeg deler
  Du behøver jo heller ikke at tage en beslutning om en køkkenhave i år, den render jo ingen steder :-)
  Knus

  ps Hvis du har brug for hjælp en dag må du bare sige ting - jeg er ekspert i at bruge en spade og kan godt finde ud af at potte om :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sødt af dig Kirsten men kommer du en dag skal vi da på havevandring og snakke have osv.

   Slet
 3. Hold nu op altså Rita, for en spændende "køkkenhave" du har, der er da noget for enhver smag. Men lur mig om du ikke nok skal få sat skik på den (men hjælp fra Grisene) inden der er gået ret længe.
  God arbejdlyst :o)
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jeg håber da jeg får styr på det engang Linda men det kan jo godt tage noget tid. De klumper af stauder er det jo ikke let at gøre noget ved nu. Måske jeg lidt senere når det har blomstret kan klippe det ned og så dele og potte noget af det.

   Slet
 4. Syntes du har en fantastisk køkkenhave Rita. Så mange lækkere ting.
  Er sikker på at du nu allerede har fået skik på den....

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Jeg kan egentlig godt forstå, at du overvejer at skære ned på køkkenhaven, selvom det faktisk se ret skønt ud i al sin vildskab. Jeg går med nogle af de samme tanker, men det er kun, fordi de lede snegle æder alt det, som rådyrene levner :-) Næste køkkenhaveprojekt bliver vist at lave fem højbede med sneglehegn omkring - tættere på huset, så rådyrene kan holde sig væk :-)
  Kh, Karen

  SvarSlet
 6. Så meget du har Rita, og kan godt forstå du vil skære lid ned på det, men måske du skal tage lidt ad gangen, og se om du kan beholde lidt. Det er altid så skønt med lidt spiseligt i haven, og jeg synes faktisk det ser godt ud med det lidt vilde look 😉
  Glæder mig til at se næste indlæg, hvor langt du er kommet.
  Rigtig rigtig god dag 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet