onsdag den 22. juni 2016

Min helt store hovedpine

Min Pelargoniesamling har virkelig været ved at give mig hovedpine.
De plejer jo at blive klippet ned og pottet om i marts, april måned men da havde jeg jo ligesom andet der var vigtigere. De har fået vand og intet andet og det har selvfølgelig resulteret i at de er lange og ranglede og bare blomstrer i toppen. Nogen vælter ud til alle sider og andre kan slet ikke være der.

Det ser virkelig kaotisk ud

Ikke spor bedre her

eller her.

I dag startede dagen med finregn, så det var ikke vejr til at gå i haven.
Jeg fik et bord stillet op i carporten, fik fundet noget jord og en balje til affald og så gik jeg i gang.
Nu bliver de klippet hårdt ned, pottet om og rundt i kanten sætter jeg så de bedste skudspidser.
Så må vi se om de skyder igen og om nogen af stiklingerne slår rod.

Det gør virkelig ondt at skulle klippe alle de smukke blomster af og denne er da også sat til side indtil den lige er færdig med første blomstring

Er den ikke bare yndig?
 
Nogen af de blomster der blev klippet af har jeg sat i vand i små flasker og vaser og samlet på en bakke. 60 styk nåede jeg i dag men der er lang vej til jeg er færdig...men det var da en begyndelse.
 Min egen samling af Streptocarpus nåede jeg heldigvis at få plantet om der helt tidlig forår, men alle frøplanterne står i alt for små potter. Alligevel er en del begyndt at blomstre og det er spændende hver gang at se hvordan de nu bliver.
 
For øvrigt passer det slet ikke det med hovedpinen for jeg har så godt som aldrig hovedpine.
Tak søde mormor, det er den bedste arv jeg har fået fra dig for både min far og mor led meget af hovedpine, men min mormor havde det aldrig.
 
Også en lille hilsen fra Bamse som mødte en stor skrubtudse i dag.

Den var han lidt betænkelig ved men fik den da jaget ind i græsset og væk var den.
 
God aften fra os alle her på Præstegårdsvej 4.
 

12 kommentarer:

 1. Ja selvom det ikke er hovedpine, så er det i hvert fald et problem, men mon ikke du får løst det hen af vejen, det tænker jeg. Hovedpine er heller ikke noget, der generer mig, det må vi være glade for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du kan tro jeg skønner på min arv fra min mormor...ved jo fra mine forældre hvor træls det kan være med den hovedpine.

   Slet
 2. Kære Rita.
  Heldigvis har jeg heller ikke så tit hovedpine, men du har godt nok mange pelargonier, og jeg kan da godt forstå at det virker lidt kaotisk. Men du er jo en kvinde der handler, så igang med det, der skal gøres, og de skal nok overleve - tror du ikke.
  Det med at formere pelargonier og overvintre, det er noget du en dag må fortælle mig hvordan, da jeg har en del af de royale pelargonier og de engelske, tror jeg de hedder. Det kunne være sjovt hvis jeg kunne hove dem frem næste år.
  Stort kram til jer og tudser lugter ikke så godt, skal jeg sige fra Jack
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine Pelargonier står jo i det store drivhus året rundt...om vinteren ved 8-10 grader. Nu ved jeg jo ikke hvilke muligheder du har men så lyst som muligt og frostfrit uden at det bliver for varmt...måske et køligt ekstra værelse hvis du har det.
   Bamse takker for oplysningen om tudser... men han finder jo nok selv ud af det. Han hoppede noget rundt og syntes at det var en underlig en han havde mødt.

   Slet
  2. Driverhuset er nok ikke stedet, men ungernes gamle værelser er der ledige vindueskarme og jeg tænker at temperaturen deroppe om vinteren ligger deromkring, måske lidt mere. Så det ene værelse som har vinduer med øst ville sikkert kunne bruges.
   Knus

   Slet
 3. Sikke en stor samling pelargonier, det var da overvældende. Kan godt forstå at du kvier dig lidt ved at klippe de smukke blomster af nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har mange og det er lidt træls at jeg ikke har haft tid til at få noget gjort tidligt forår som jeg plejer.

   Slet
 4. Jeg kan også forstå det gør ondt at klippe så meget skønhed ned, men hvor bliver det godt, for det er træls at rende rundt med den slags hovedpine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber de overlever min lidt barske behandling af dem, men jeg ved ikke hvad jeg ellers skal gøre.

   Slet
 5. Hold nu op en mega samling af de smukke blomster og jeg kan med garanti love dig for at det også ville gøre ondt på mig at klippe de smukke hoveder af.
  Men så får du selvfølgelig glæde af dem to steder.

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør ondt at klippe dem ned men et eller andet bliver jeg nødt til at gøre. Nu må jeg betale regningen for alt det jeg ikke nåede i foråret, men det er der ikke noget at gøre ved.
   Også en skøn dag til dig.

   Slet
 6. AV AV AV.... det gør ondt helt ind maven at se de mange blomster blive klippet af, men de bliver nok rigtig flotte og store efter en tid. Det ser da helt forrygende godt ud med blomsterne på bakken, så er det ikke helt øv at få dem klippet.

  Rigtig god weekend til Bamse og dig <3

  Knus Lone

  SvarSlet