fredag den 20. januar 2017

4 år tilbage i tiden.

Da jeg gik og ryddede op i mine to rundbuehaller smuttede jeg en tur 4 år tilbage i tiden.
Her kan i se hvad de oprindeligt blev brugt til...den ene var æselstald og den anden til foder, brænde, haveredskaber mm. Det er derfor jeg i dag kalder det område for æslernes have.

De to første billeder er så de absolut sidste billeder jeg har af de 3 æsler vi havde tilbage.
På det tidspunkt havde vi haft æsler i 18 år og havde haft rigtig mange dejlige timer sammen med dem og andre æselejere rundt i landet. Vi havde været med til at stifte Aktive Æselvenner, hvor vi skiftedes til at arrangere køre eller vandretur med vores æsler.
Nu var bestemmelsen taget om at den epoke måtte være slut. Dagen efter blev de kørt til Jyllands Park Zoo, hvor de blev aflivet og brugt til foder til deres rovdyr. For os var det helt naturligt at vælge den løsning frem for bare at få dem aflivet her hjemme og vi var enige om at de ikke skulle andre steder hen.
 


Her et af mine yndlingsbilleder...gemalen sammen med fra venstre Elmer, Alfred og Mille.
Her går de på det vi kaldte kirkegårdsmarken...et stykke lagt ud i græs som på et tidspunkt skal bruges til udvidelse af kirkegården.
Elmer er for øvrigt døbt i champagne af fodboldspilleren Morten Skoubo, hvis kælenavn er Elmer, men det er en længere historie.

Her har vi så de 3 brune som vi kaldte dem.
Fra venstre Mille, Elmer og vores gamle avlshoppe Musse.
Musse havde fået løse tænder på grund af alderdom, så hun var blevet aflivet et par år før vi kom af med de sidste. Det betød bare at vi ikke mere kunne køre to-spand med hende og Alfred og der var ikke så meget gang i foreningen mere, så til slut tog vi bestemmelsen om at det måtte være slut med at have æsler.
 
De næste par billeder er fra den lille mark som vi havde lejet lige nedenfor haven.
Her er Liva...den lyse af dem også med.

Hun lever i dag et herligt Æselliv hos Birgitte Husted Bendsen... ja hende der har skrevet Geraniumbogen, hvis nogen studser over navnet.
 
Endnu et par yndlingsbilleder hvor vi året efter Liva var flyttet hjemmefra besøgte hende.

Med det samme Liva hørte bilen kom hun springende og da hun opdagede at hendes gamle far havde kiksdåsen med var hun bare parat...den havde hun ikke glemt.
 
 
 

De sidste jeg har valgt at vise er fra en eng lidt længere omme af Præstegårdsvej.

Den havde vi lånt i et par år og her gik de så noget af tiden.
 
Det var så lidt af historien om vores æsler. Da vi havde flest havde vi 11 og avlede føl hvert år. På det tidspunkt var føllene solgt nærmest inden de var født...jo det var en dejlig tid med de langørede venner.
 

 

13 kommentarer:

 1. Åh, hvor var de altså skønne, jeres langørede venner, Rita! Æsler er så charmerende, og vi har faktisk af og til talt om at få et par stykker, men jeg skal sådan passe på ikke at forkøbe mig i dyr, for jeg har allerede en del, og indimellem er jeg træt. Og når man har dyr, skal de jo passes altid, også når man er træt, så jeg tror jeg nøjes med dine billeder. Men søde, det er de!
  God weekend til dig!
  Kh Nana

  SvarSlet
 2. Et nostalgisk tilbageblik, mon ikke det var en lidt svær beslutning, det er vel med æsler som med hunde, man holder jo af dem og er trist, når det er slut. Tak for at du delte billederne.

  SvarSlet
 3. Hej Rita

  Dejligt at se hvordan dyr og mennesker trives! Skal jeg en dag have husdyr bliver det med samme udgangspunkt

  Tak for tilbageblikket!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 4. Søde æsler og dejligt tilbageblik. Min den yngste hedder Mille, men der er nu ikke den store lighed ellers! Men det er vist et navn, som bliver brugt til mange kæledyr - det havde jeg bare ikke hørt, inden vi bestemte navnet - og hun kan absolut ikke hedde andet ;-)

  SvarSlet
 5. Skønt tilbageblik. Æsler er herlige dyr.

  Rigtig god weekend Rita.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Dejlige minder med nogle skønne dyr :o)
  Knus fra Linda

  SvarSlet
 7. Kære Rita Hvor er de bare skønne, de dejlige dyr. Knus Tina

  SvarSlet
 8. Tak alle sammen. Dejligt at i kunne lide mit indlæg om et tilbageblik i tiden med æslerne. I dag er jeg nu glad for at vi tog den beslutning, så jeg ikke pludselig stod alene med en hel flok æsler.

  SvarSlet
 9. Fantastisk tilbageblik Rita. Blev helt berørt over at epoken nu er slut. For det må have været så fantastisk altså.
  Er da helt vild med at Liva kunne huske kagedåsen......

  Rigtig skøn weekend

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig tid med en masse gode minder. Æsler har en mægtig god hukommelse og er det noget med mad skal de vist nok huske det og det var rigtig dejligt at besøge hende.

   Slet
 10. Dejlige billeder af de skønne dyr, de ser så søde ud :-)
  En af mine kollegaer har også en hel masse æsler, hun er helt vild med dem, og så sent som i går stod jeg også kløede et par af dem bag ørerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi. Jeg kan godt forstå at din kollega er vild med dem. Ved du om hun er medlem af en forening...ja det er lidt skørt men der er jo hele 3 æselforeninger i lille Danmark. Jeg kender jo en del 'æselfolk' rundt omkring.

   Slet
  2. Jeg tror ikke hun er medlem, for hun har aldrig omtalt en forening i den sammenhæng.

   Slet