mandag den 9. januar 2017

Ud af skabet og ud i haven

Ja det er en lidt sjov overskrift men det er fordi jeg nærmest synes jeg har ligget krøllet sammen halvvejs inde i et køkkenskab i et stykke tid nu. Nu mangler jeg så kun ovnen, så har hele køkkenet fået den helt store tur...så dejligt.
 
Da jeg ikke gad mere i dag gik jeg en runde i haven og det blev de vintergrønne Bregner jeg prøvede at tage nogle billeder af...det er godt nok en mørk og grå dag, så de blev nok ikke allerbedst.
 
Jeg har en hel del Bregner men kun navn på et par stykker så i får bare en stribe billeder for at vise at der er lidt grønt der ude. Stormene har været lidt hårde ved nogen af dem.
 
  
Det bliver nok ikke til så mange indlæg for planen for de næste 3 måneder er at få ryddet op i så meget som muligt både inde og ude i skurene + lidt havearbejde når det er vejr til det.
Håber jeg kan holde gejsten oppe når jeg har lidt forskelligt at skifte mellem.


16 kommentarer:

 1. Godt at du kom ad af skabet :-) Jeg håber at du hopper ud af skabe og skure engang imellem og får noget frisk luft i haven :-) Og tak for billeder af vintergrønt! Det er så dejligt med alt det grønne der trods alt er lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo bare rolig, jeg skal nok komme ud i haven så snart der er vejr til det for så sjovt er det jo heller ikke at rydde op og gøre rent.

   Slet
 2. Anede ikke, at der findes så mange stedsegrønne bregner - jeg har ikke nogen! Det må jeg da ha' - især den på dit billede nr. 2 er jeg fascineret af! Jeg hader rengøring, men det er jo nødvendigt - og bagefter er det så skønt! Jeg krydser fingre for din gejst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Den på billede 2 har bredt sig ret så meget, så den kan der sagtens blive et stykke af, hvis vi ses et eller andet sted. Jeg hader også rengøring men i den tid Niels var syg, var det jo ikke lige det der blev brugt mest tid på så nu må jeg kæmpe med at få styr på noget af det.

   Slet
 3. Ja hvilken havenørd hader ikke rengøring :) Det er fine bregner du har, det med navnene er svært, jeg kan heller ikke navnene på mine. Ja den på billede nr. 2 kan der godt blive flere af, nr. 3 ser spændende ud, den har jeg ikke set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bestemt sjovere at gå i haven. Den på billede 3 er ganske lav men jeg har ingen anelse om hvad den hedder.

   Slet
 4. Sikke mange flotte bregner du har.... sikke en variation. De er smukke her i vinteren - vindblæste eller ej.
  Skøn aften til dig.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan. Ja jeg kan godt lide at der er lidt grønt at kigge på her om vinteren mellem alt det grå og kedelige.

   Slet
 5. Hvor skønt for dig, at du har fået ordnet dine køkkenskabe, men uha hvor det prikker til min dårlige samvittighed ! Jeg hader at gøre rent, men elsker når der er rent.
  Åh hvor har du mange dejlige bregner. Jeg er vild med bregner, har da også nogle stykker, men jeg kan ikke prale med, at de stortrives. Der skal vist en hel del jordforbedring til i min skovbund, før jeg kan få dem til at trives her på min tørre sandede jord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det var da ikke min mening at give nogen dårlig samvittighed. Det med rengøring er bestemt ikke min yndlingsbeskæftigelse men det er en dejlig følelse at kunne lukke et skab og vide at der er rent. Jeg startede også ud med sandjord, så bare klø på med jordforbedring...alt det du kan få fat på.

   Slet
 6. Sikke en god gerning, det kunne jeg også godt trænge til, sådan en gang oprydning og rengøring af skabe og skuffer i køkkenet. Ja for den sags skyld i hele huset. Jeg rydder op udenfor i skure og på det store loft med alle mine gode ting og sager. I dag var det festlokalet/garagen der stod for tur, så nu kan bilen komme ind.
  Mine vintermåneder er også tiltænkt oprydning i alt det jeg orker :-)
  Hvor står dine bregner flot, jeg har ikke så mange af dem der er grønne om vinteren.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Jeg er sikker på at du får styr på en masse udenfor og man skal jo starte et sted. Hvis det rigtig bliver vinter kan det jo være du kommer ind og får gjort noget.

   Slet
 7. Go morgen Rita!
  Herlig overskrift;-))) Jeg kan vist heller ikke skubbe mit køkken foran mig længere. Men som alle andre hvor er det dejligt når det er gjort.
  Lækre bregner, sjovt syntes jeg nr to billede ligner den der venushår man havde som stueplante tidligere -den er godt nok lækker.
  Jeg har gået og været lidt bævende, for købte 4 lækre bregner i efteråret, og spurgte damen i plantorama om de var hårdføre-hun havde vist ikke forstand på det kan jeg se nu, for fik af vide dem der havde løv om vinteren, ikke ville komme igen året efter, og mine har løvet endnu.
  Rigtig god fornøjelse med rengøring og diverse:-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha mon jeg er skyld i at alle kommer i gang med at gøre rent...så gør jeg da lidt gavn for alle er nok trætte af det men glade for det når det er overstået. Jeg ved ikke om der findes både en stue og en have udgave af den der Venushår. Den her klarer sig i hvert fald godt i haven og breder sig villigt, så husk bare på at du skal have en tot af den når engang du kommer på besøg...mon ikke det lykkes at få det til at passe i år.

   Slet
 8. Kære Rita
  Her er der også gang i oprydning og rengøring, så der har også været stille på min blog. Men nu er jeg tilbage, og hvor dejligt med et skønt indlæg fra dig.
  Elsker de grønne fine billeder, som giver os fornemmelsen af at nu varer det ikke længe før foråret er på vej. Så er det skønt der også er rent inde, når vi skal til at være mere i haven. :0)

  Rigtig dejlig dag til dig 🌸
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig. Lad os få det rengøring og oprydning klaret nu så vi er klar til at komme i haven når det bliver forår...glæder mig.

   Slet