mandag den 4. april 2016

Anemoner

Nu er der jo flere forskellige Anemoner men dem jeg var rundt og kigge til i går er dem som populært kaldes Kaj Munks blå Anemone...Hepatica nobillis.
 
 
Den blå har jeg nogle stykker af.
Som i kan se er der meget forskel på både farve og størrelse på blomsten.
Nogen er egne frøplanter og et par stykker har jeg fået af en veninde.

Her et eksemplar med pænt store blomster.
 

Her er det så den lyserøde dobbelte.
Det er vist to år siden jeg flyttede og delte den og de to stykker jeg plantede til mig selv er groet godt til.
 
For flere år siden købte jeg en hvid. Den er nu ikke kridhvid...knopperne er svagt lyserøde udvendig og så er der lige som en anelse små lyserøde prikker indeni blomsten...sikkert en frøplante.
De to her står i salgsafdelingen og er lige så fyldt med blomster som moderplanten altid har været.
Der findes masser af forskellige farver...enkelte og dobbelte og jeg har da også flere gange været fristet men de specielle er jo heller ikke helt billige.
 
Denne lille hundetand har intet med Anemoner at gøre men den stod så fin på dens nye plads og med rigtig mange blomster i år.
 
Gemalens sygdom orker jeg ikke skrive om i dag...håber bare at de kommende dage bliver bedre end weekenden. Nu har jeg fået en god nats søvn, så nu er jeg klar til at kæmpe videre.
 
Ha' en god uge...ved ikke lige hvornår i hører fra mig igen.


 
 
 
11 kommentarer:

 1. Hej Rita
  Hvor er det fine anemoner, du viser her. De vil slet ikke være hos mig, jeg købte en af dig sidste år, som jeg plantede i skovbunden, der er en blomst i, det er jo ikke meget.
  Håber I kommer godt igennem ugen.

  SvarSlet
 2. Sikke flotte Anemoner du viser os Rita. Jeg anede slet ikke der var så mange slags.
  Hvor er det godt jeg er kommet ind i denne verden. Så jeg kan få udvidet min have horisont...
  Håber på i får en bedre uge uge end weekenden...

  Rigtig god dag til jer
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Det glæder mig at læse I begge er helt afklaret med situationen. Godt du kan gå ud i din have, haven er den bedste medicin for sjælen! I er i vore tanker.
  Stort knus
  Jytte

  SvarSlet
 4. Hvor er anemonerne skønne. Jeg havde et par blå med fra min gamle have, men her ville de åbenbart ikke bo, måske skulle jeg engang forsøge mig med et par nye planter, for de jeg er helt vild med dem.

  SvarSlet
 5. Kære Rita. det er vist en jeg skal hve skrevet på listen ove planter der skal i haven her. Jeg har skovanemoner, sommer og høst anemoner, men de blå små har jeg ingen af så jeg skal have nogen næste gang jeg på plante skole, for de e søde de Kaj munk.
  Fine billeder :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Tak for jeres hilsner og kommentarer. Skrive kan jeg da endnu men meget stemme er der ikke tilbage. I går havde jeg vist ca 10 telefonsamtaler og så var der 4 her som jeg også skulle tale med. Sådan meget kort fortalt blev vi tilknyttet Palliativ Team i Herning i fredags, hvor han fik noget nyt medicin. Natten mellem fredag og lørdag havde han ondt og han fik noget af det nye medicin. Hele lørdag havde han så verdens største brannert og snakkede sort snak. Søndag var det så lidt bedre men stadig var han ikke sig selv. I går tog jeg så fat i dem og har fået reguleret i det smertestillende og fik noget som skulle give ham ro om natten for alt det tankemylder. Hmm tror da det har den modsatte virkning for der har ikke været meget ro i nat...to gange op for at ryge, så ville han have en ostemad, så skulle han ned og tisse og fik en ekstra morfin. Her for lidt siden listede jeg så i bad og så kom han der ned fordi han kunne høre vand der løb og skulle tjekke det...jo jo det skal nok blive en god dag efter en nat med alt for lidt søvn. Ingen beklagelser og bare videre en time af gangen og få det bedste ud af den.

  SvarSlet
 7. Det er noget af en udfordring for dig og gemalen i denne tid, håber du får nogle mere rolige dage. Jeg er vild med de blå "Kaj Munk" anemoner, men sandelig også med de dobbelte pink, hvor findes der bare mange:) Ønsker dig en god dag.

  SvarSlet
 8. Det er rigtig hårdt for jer begge to. Fantastisk, at du overhovedet har overskud til at vise dine yndige anemoner. De små Kaj Munk anemoner voksede så fint i vores have på Sjælland. Men her vil de ikke, og jeg har opgivet dem, for jeg bliver så ked af det, når de visner væk.
  kh, Karen

  SvarSlet
 9. Du skal lige have et stort knus herfra Rita, du er fantastisk! Det er svært at få givet lige tilpas morfin så Niels er nogenlunde klar og alligevel rimelig smertedækket, men godt du har hjælp. Jeg håber også der er nogen som kan aflaste dig ind imellem så du lige kan puste ud i din dejlige have sammen med hundene og kattene. Knus Jytte

  SvarSlet
 10. Sikke smukke billeder af anemoner til stor inspiration.
  Kh Marianne

  SvarSlet
 11. Bare et stort og varmt kram herfra, har tænkt meget på dig i dag<3

  SvarSlet