tirsdag den 17. marts 2015

Bi med beskidte tæer

Se nu lige her, moderplanten til højre og en af dens børn som er reserveret til en veninde til venstre.
Barnet har ud over den lysegule farve fået præstekrave. Dem har der været et par stykker mere af.
 

Her er det så jeg mener bien må have haft beskidte tæer. Det er en frøplante af den samme moderplante som ovenfor. Vist mere sjælden end køn men det er det der er så spændende ved at formere blomster med frø.
 
Den her frøplante tog jeg fra til mig selv sidste år. Farven er fin men prøv lige at se størrelsen på blomsten. Den er faktisk større end bredden på min hånd.
 
 
Endnu en frøplante med meget mørke blade og næsten sort blomst...mon ikke den også bliver boende.
 
En af de købte dobbelte som jeg håber kan være med til at lave nogle spændende 'børn'
 
Så slipper i for flere Påskeklokker i dag men lur mig om ikke der kommer flere senere for det er virkelig en af mine yndlingsblomster.
 


3 kommentarer:

 1. Hej Rita!
  De er skønne, men du må altså til at opdrage de bier lidt bedre, eller fortælle dem hvad du vil ha;-) I år har jeg fire planter, en fra dig, en fra Føtex, og to fra en gammel gartner, der er farven stadig ukendt, men jeg er vild med bladene så det gør ikke så meget, om end jeg er lidt nysgerrig;-) Gætter på du stadig potter op i stor stil, så fortsat god arbejdslyst:-)
  Hilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
 2. Tak Anette...jo jeg prøver at få delt noget af det der er kommet op så jeg kan se det. Selv om jeg er startet nu ved jeg at jeg ikke når gennem det inden det er for sent. Tror jeg bare lader bierne klare det med bestøvningen og er der nogen der er for kedelige må de jo bare ud.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare fine. Den dobbelte er virkelig skøn:)

  SvarSlet