fredag den 13. marts 2015

Svævende rede

 
For mange år siden lærte jeg at lave en svævende rede, som består af 5 birkegrene
Jeg synes det er svært at forklare hvordan jeg gør men jeg kan da gøre et forsøg.
 
 
Man starter med at binde et lille stykke hvor de små tynde grene begynder. Næste gren forskydes lidt og kun de tynde grene bindes med...benene skal være fri. Binder et lille stykke og starter på at binde 3. gren med.
 
 
Så er alle 5 grene bundet med. Min beskidte træsko holder den 5. gren og jeg er begyndt at gøre den rund. De 5 ben skal stikke ud med ca lige stor afstand.
 
 
Så er alle de tynde grene bundet med rundt og benene stikker ud til alle sider.
 
 
Så bøjes de fem ben forsigtigt op og bindes sammen.
 
 
Når den så bliver plantet i en potte begynder det at ligne noget. Vil man have reden tykkere er det bare at stikke små tynde grene ind og binde dem rundt.
Dernæst stikker jeg et par grene ind i underkanten af reden og laver lidt fletværk af tråd til reddematerialet at hvile på.
 
 
Her har jeg dækket med mos, lagt et par små påskelilje løg i den ene side og et par betonsommerfugle i den anden. Løgene har jeg dækket med lidt mos, så de ikke lige tørrer ud. Lidt Efeu ranker stukket ind i kanten af reden og en lille hornviol plantet i potten mellem redens ben og så er den færdig.
Noget nemmere at lave end at forklare hvordan man gør. En model som kan pyntes på mange forskellige måder.
 


 
Sådan ser den ud fra oven. I løbet af et par dage vender alle blomster og knopper rundt så den får lidt mere højde.
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Hej Rita, det er en dejlig gennemgang af din dekoration og smuk ser den ud :-), kh Margit

  SvarSlet
 2. Den er jeg helt med på, ovre i kolonhaven ligger der på gangene så mange birkegrene. I år vil jeg forsøge om jeg kan lave en rede magen til din :0).
  Kh Linda

  SvarSlet
 3. Jeg håber i kan finde ud af det, hvis i får lyst at prøve. Ellers må i spørge, så skal jeg se om jeg kan forklare det bedre.
  Hilsen Rita

  SvarSlet