torsdag den 3. september 2015

Et fælles projekt

Dette indlæg kommer ikke til at handle om en masse farvestrålende blomster men mere om gemalens stædighed og kamp for at genvinde kræfterne

Den nordligste del af haven består af en skrænt nede under de store træer. Et stykke af skrænten var groet til med Vintergrøn da vi kom for 10 år siden. Det har vi tit snakket om at få ryddet væk og så plante Påskeklokker der. Først i august begyndte gemalen så at rydde det...et lille stykke og så op i stolen og hvile og et lille stykke mere.
 
Efterhånden som han kom frem finpudsede jeg det for rødder, så det var klar til at plante i.
 
Først skulle der så køres en masse grisemøg på og her er jeg så begyndt at plante nogen frøplanter der ned...
Så blev det hedebølge og skrænten var bare tør, så det der var plantet måtte vandes dagligt, så projektet fik lov at ligge stille.
 
I går kom der så gang i projektet og hele skrænten blev plantet til med Påskeklokker og nogle enkelte Digitalis til at give lidt højde og farve senere på sommeren.


Utroligt at der kan gro noget på den tørre skrænt under de store træer men det kan der..
Det her er en af dem der blev plantet der ned for en 3 år siden...blomstrede i foråret og er blevet kæmpe stor.
 


Så er det bare at vente 2-3 år og se hvilke farver jeg kan putte i baljen til den tid.
 
Dem der er plantet på skrænten er bare de almindelige enkelte, men nu skal jeg snart i gang med et projekt som omhandler de dobbelte.
 
 
 
 

12 kommentarer:

 1. Hej Rita
  Jeg er sikker på, at det kan blive et helt fantastisk syn om nogle år - det er bare at glæde sig til det :) Flot, at din mand fik arbejdet sig igennem bedet. Jeg kan se, at du holder lukket den 6. september - mon du skal have en stand på plantemarked i Silkeborg? Håber, du får en god dag - uden for meget blæst som i går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Linda. Ja da jeg lavede mine åbningstider var det meningen at vi skulle til plantemarked i Silkeborg. Nu hvor jeg er begyndt at sende planter tager vi nok kun der ned som 'turister'. Det kan jo være der står en plante og venter på at komme med mig hjem ;o))

   Slet
 2. Skulderklap til Nils, og tommel op:-) Det bliver super godt Rita, og hvor må det være skønt med eget gødning! kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver klappet videre til Niels. Er faktisk ret stolt af at han sådan er begyndt at hjælpe til igen..godt kæmpet af ham.

   Slet
 3. Godt klaret af din seje mand, det bliver flot, ingen tvivl om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sej det er han. Aldrig har han beklaget sig og nu kæmper han for at få kræfter igen og at han så gør det ved at prøve at hjælpe i haven er da et ekstra plus for mig.

   Slet
 4. Han er lavet af et sejt stof, ham Niels :)
  Er det Samson-sikring som er sat op?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja han er sej og i denne uge tager han lige 2 ekstra vagter på genbrugspladsen. Det er både Samson-sikring og for at rådyrene ikke lige spadserer ind i haven. De kan nu sagtens hoppe over men har aldrig gjort det.

   Slet
 5. Niels, må have en vis portion stædighed :o) det er dælme godt klaret. Hvor er bliver det et skønt bed :o)
  Forsat god aften fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Linda, og jo han er stædig når han har bestemt sig til noget.

   Slet
 6. Det ser godt ud og godt kæmpet, det giver også selvtillid til din mand at kunne hjælpe i haven. Det bliver godt med digitalis og påskeklokker, så der er der også noget at glæde sig til, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margit. Ja det giver selvtillid at være med i det hele igen.

   Slet