onsdag den 16. september 2015

Sankthansurt


Her midt i æslernes have har jeg en gruppe zinkbaljer og spande med en del af min samling af Sankthansurt.
 
Den som folk lægger mest mærke til når de blomstrer er nok Sedum 'Red Cauli' for den er virkelig også rød i blomsten.
 
Når de bare står med deres flotte røde blade er det den her som fanger folks opmærksomhed. Den er da næsten også sort så mørk er den og så har den blanke blade som får den til at virke endnu mørkere.
Sedum 'Postmans Pride' mener jeg den hedder.

Sedum 'Crazy Ruffels' synes jeg selv er lidt speciel med de takkede lidt marmorerede blade.
 

Her en kasse frøplanter som jeg har fundet rundt i gruset i løbet af sommeren. Forsigtig lirket op og pottet og nu er de første ved at blomstre...fantastisk fart de har haft på.

De to første er sprunget ud. Den er da sød med de mørke blomster.

Den anden er nu også fin men en helt anden nuance.
 
Nu må jeg hellere bevæge mig ud og lave noget igen...hyg jer.

 

8 kommentarer:

 1. De er ikke gode til at så sig hos mig, det må være gødningen, der gør, at du har så mange frøplanter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg nu ikke for alle dem i kassen er fundet i gruset rundt om den gruppe i zinkbaljerne. Der er jo fiberdug under gruset så de havde kun ganske lidt rod men alligevel er de kommet godt.

   Slet
 2. De er skønne Rita, de Sedum jeg hentede ovre ved dig sidste år er blevet Tore og flotte. Især den med de brogede blade bliver beundret meget☺
  Kh Linda

  SvarSlet
 3. De er skønne Rita, de Sedum jeg hentede ovre ved dig sidste år er blevet Tore og flotte. Især den med de brogede blade bliver beundret meget☺
  Kh Linda

  SvarSlet
 4. Åh Sankt Hans urt er gode og skønne at se på. De udstråler en frodighed som kan være overvældende. Her hos mig bliver de hurtige store og fyldige. Den lave krybende er nok min yngling. Men jeg synes den meget flot, det var vist den der postmandens brud, sødt navn :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Og de er skønne, med lækre farver:-) Jeg har mange af de helt almindelige og i går blev det til lidt tætbundet kranse af blomsterhovederne, bare hvis du skulle kede dig, hi hi:-)

  SvarSlet
 6. Jeg elsker Sankt Hans urt. De pynter næsten hele året, og de er så nemme at formere. En rigtig Karen plante - smuk, ikke krævende, hårdfør og nem at dele. Hvad kan man ønske sig mere? Jeg har også en tre-fire forskellige, men din meget røde havde jeg ikke set før. Den er vildt flot.
  kh, Karen

  SvarSlet
 7. Hej Rita.Sankthansurt er bare en skøn.............og let plante.Har den selv i tre farver.
  Men den røde har jeg ikke set før.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet