fredag den 4. september 2015

Regnvejrs-pause

Tro det eller lad være men nu regner det sørme da sådan af og til her hos os.
Nu var vi ellers så godt i gang men i eftermiddag skal jeg også 'lege' alene.
Da gemalen var på genbrugspladsen i går med noget affald vandt han lige to vagter i dag og i morgen. Hvad vi har haft gang i må vente til en anden dag men sådan ind imellem fik jeg også taget lidt billeder.
 

Er der nogen af jer der har styr på det med Kvæsurt.
Min blomstrer først nu men jeg har jo set andre som har vist Kvæsurt for over en måned siden.
Gerne nogle navne, hvis der er nogen som har navn på deres.
 

Et parti fra bålplads bedet som blev plantet sidste år.
Ja her var bålplads men gemalen har ikke tålmodighed til det med at lave mad over bål eller grille, så der blev lavet et bed i stedet for.
 
Her en Hortensia som slet ikke passer ind her. Den stod her da vi kom og er sådan kilet ned mellem rødderne på Hjertetræet at vi har opgivet at få den op...første gang i de 10 år vi har været her at den har blomstret. Det er nok sådan en Stuehortensia som mor har plantet ud vil jeg tro.
 
I det bed er der jo ellers mest forskellige planter med gule blade.

Og så lige Primula 'Francesca' som når den står i dyb skygge blomstrer i flere måneder...men nu er den også ved at se lidt træt ud.
 
En Ligularia som jeg skal have gravet navnet frem på. Fandt endelig et navn på den sidste år men nu står skiltet jo nede midt i bedet, hvor jeg ikke kan komme ind lige nu.

Piller man blomsterstanden fra hinanden er den sat sammen af sådan nogle små propeller

Blomstrer først nu, hvor meget andet er færdig og lyser så dejligt op.
 
En ny hvor skiltet også er totalt umulig at få fat på nu...men nu har jeg da et billede af den.
 
Her nogen som har valgt at smide sig ned og ud over gangen...dum ide.
Forrest en krydsning mellem Gyldenris og Asters....Solidaster et eller andet mener jeg den hedder.
En ganske almindelig Dagøje og i baggrunden Klæbrig Salvie.
Den sidste skal flyttes for den er der slet ikke plads til hvor den står.
 
Det regner stadig men nu må jeg vist hellere få begyndt på et regnvejrsprojekt.
 
God weekend.


 
 
 
 


 
 
 


5 kommentarer:

 1. Er vild med alle dine gule blomster. Har også Ligularia i blomst, dog den med de store runde blade som er helt ædt af snegle, resten er færdige for længst. Mine kvæsurt har jeg lige klippet ned, de var helt visne og lå ud over det hele, skal nok huske en bid af den til dig:-) her er der tørvejr, men det skulle begynde at regne om lidt, og sådan ser det også ud, så jeg vil tage møbler ind. Go weekend Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder godt med en bid af din Kvæsurt som vi snakkede om da vi kiggede ind til dig. Det har stået ned i stænger siden jeg skrev indlægget og gør det endnu...er spændt på hvor meget der kommer. Hvis din Ligularia kan deles engang vil jeg også gerne bytte mig til en bid af den. Første regnvejrsprojekt klaret men nu må jeg hellere videre :o))

   Slet
 2. Hej Rita
  Kvæsurten kan jeg ikke give dig navnet på, min har blomstret meget længe, men din ligularia er en przewalskii, frygteligt navn at stave til. Min er afblomstret for længst, køn er den både i løv og i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det navn jeg fandt frem til er Ligularia tangutica...przewalskii har jeg også og den er færdig for længst og har slet ikke så brede blomsterstande som den her. Smider lige et billede på Fb senere, så må vi se om der er nogen der kender den. Eftermiddagens regnvejr blev da til 13 mm.

   Slet
  2. Jeg kan godt se, at den er meget anderledes end przewalski. Ja så har du nok også fået rigeligt regn, vi havde tørvejr sådan nogenlunde i eftermiddag, men nu regner det helt pænt, stille regn.

   Slet