lørdag den 26. september 2015

Prydgræsser

Jeg har været vild med prydgræsser længe før de rigtig blev moderne.
Jeg synes de tilfører haven noget ekstra her sidst på sæsonen og er rigtig flotte med rimfrost.
 

Den første har jeg ikke navnet på eller det vil sige jeg kan ikke komme ind og få fat på skiltet, men sikkert en Miscanthus et eller andet.
 
 
Miscanthus sinensis 'Dronning Ingrid', så fin rød når solen rammer den.
 
Forrest en Star men hvilken ved jeg ikke. Sidste år var der et par enkelte strå med blomst som blev meget lange. I år er der rigtig mange, så jeg ruller dem lidt sammen, så de ikke spænder ben for nogen. Bagved en Zebragræs.
 

Her tættere på. Jeg har også en anden som virker lidt grovere, så jeg tør ikke komme med et bud på et botanisk navn.
 

Den her har jeg så et navn på. Jeg tror den bliver rigtig flot når den vokser sig lidt større.
 
Japansk Blodgræs...den er bare så fin i solen.
Imperata cylindrica 'Red Baron'
 

Her kan jeg heller ikke finde skiltet men jeg mener den hedder Miscanthus sinensis 'Morning Light'
 

Vi slutter af for denne gang med en af mine yndlingsgræsser.
Kakonegræs  Hakonechloa macra 'Aureola'
 
Har i også græsser i haven??
 
 
 
 

 
 
 

 


 
 


8 kommentarer:

 1. Ja græsser er flotte, men de gror også godt, så de kommer til at fylde rigtig meget. Snart kan du begynde at sælge af dem, hvis du ikke er startet på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er helt sikkert nogen af dem der skal op og deles til foråret.

   Slet
 2. Skønt med græsser, min bestand vokser også stille og roligt, købte den brogede lave af dig sidste år. Den fik sig en potte at stå i i år, og blev utrolig flot, jeg må have glemt at vande den, for den visnede pludseligt, er spændt på om den kommer igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det den sidste du mener Anette for den mener jeg ikke jeg har haft til salg. Jeg tror godt jeg ved hvad det er for en du tænker på og hvis det er den er det helt normalt at den næsten forsvinder på et tidspunkt. Ja jeg kan ikke engang vise dig et billede for min er også gået i vinterhi.

   Slet
  2. Så er det nok den du tænker på, for den ligner ikke helt den du viser her, løvet er ikke helt så klar i farverne, men et billede kan snyde lidt. Er glad for at den bare opføre sig normalt, og det ikke er mig der har glemt den, tak for svar.

   Slet
 3. Fine græsser, dem er jeg også vild med. Kan huske at jeg som helt ung, brændende ønskede mig en finstrået elefantgræs, bestilte den hjem i gartneriet, og stor var lykken da den blev plantet. En lille forpjusket tot, til 80 kr, vildt mange penge dengang. Den er vokset sig stor og smuk, flere steder i haven nu. Den er stadig min yndlings, selv om der er kommet flere græsser til med årene.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 4. Ja det har jeg og flere er på vej, det er sjovt som tingende ændre sig, græsser er blevet rigtig in, men de er også flotte som de står der og vajer. Ligeledes at mange af dem kan man forsat nyde vinteren igennem. Jeg har også de limefarvede græsser lige som dig, men om det er samme slag ved jeg ikke, men de passer rigtig godt ind mange steder :-), kh Margit

  SvarSlet
 5. Hej Rita.Jeg er også blevet rigtig glad for græsser.....................og arvede en stor en fra vores genbo i efteråret.
  Har delt den,og en del står i en stor krukke.Synes det ser godt ud sammen med blomsterkrukkerne.
  Blodgræs har jeg haft nogle år.Og japansk star er jeg meget glad for..........har en stor en i en zinkbalje.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet