tirsdag den 2. februar 2016

Første forsøg med kalkmalingNu har jeg efterhånden set så mange flotte ting som folk har lavet med kalkmaling så nu måtte jeg også prøve. Det blev til et par dåser og et par æg som jeg bagefter har limet små 'blomstertøser' på og så har jeg med lysbrun voks givet dem lidt patina.
 

De her små 'blomstertøser' kunne jeg slet ikke stå for da jeg fandt dem, så det blev dem der kom på vores nye kaffe og te dåse.
 
Det blev til et forsøg mere...det er da ikke vejr til andet end at lege og hygge sig indendørs.
En gange almindelig papæske som er malet og så med en Lilje oven på.
Siderne er der ikke gjort noget ved endnu...overvejer om jeg skal give dem voks over det hele så de bliver en tone mørkere end låget. Blonden som jeg har bundet om skal lige have en tur i noget stærk kaffe eller te så det kan komme til at se lidt gammelt ud.
 
Til jer der har arbejdet med kalkmaling...kom endelig frem med gode ideer og fif, det er som sagt første forsøg så der er plads til forbedringer.
 
Jeg har lige lavet en nye side med Streptocarpus til salg...både frø og planter.
Nu er der så til gengæld kun staudelisten med billeder som jeg begynder at opdatere...tilføje dem jeg regner med der skal op og deles. På Fb er folk allerede begyndt at spørge om de kan bestille planter så er der nogen på min staudeliste i er interesseret i så skriv til mig så i kan blive skrevet op...jeg håber at få tid til at sende inden vi evt. skal på plantemarkeder.
 
God aften...hyg jer så godt i kan i blæsevejret.


 
 

14 kommentarer:

 1. kære Rita de er da godt nok blevet flotte dine kalkmalede dåser. Jeg har også længe overvejet om jeg skulle prøve, men har ikke rigtig turde at hoppe ud i det, men sådan som du beskriver det, så virker det forholdsvis let, eller tager fejl.
  jeg noget som sagtens kan tåle en omgang kalk så måske skulle prøve
  kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten...engang i mellem må man kaste sig ud i det og prøve noget nyt. Jeg skal i hvert fald have kigget i mine gemmer og se hvad jeg har som jeg måske ikke bryder mig om som det er og så lege lidt med det...eller finde noget i genbrug.

   Slet
 2. Tapurt og Gudeblomst må du godt gemme til mig, hvis de ikke er meget dyre. Hestemynte har vi vist også skrevet sammen om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem har jeg noteret til dig Lisbeth...regner med de fleste kommer til at koste 30 kr lige som sidste år.

   Slet
 3. Det var da et superflot første forsøg med kalkmaling og voks :) Jeg kigger lige dine lister igennem og skriver så til dig - ved allerede nu, at jeg er interesseret i den lyserøde Hestemynte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda...du kigger bare og så skriver jeg op i min bog hvad du er interesseret i.

   Slet
 4. Det ser godt ud Rita, og en spændende ny verden, rigtig god fornøjelse! Jeg er også faldet for kalkmalingen, og skal ud til Susanne(bonderosen) for at købe og lære lidt, glæder mig helt vildt. Men kaster mig nu ud i at male småmøbler, måske du ved jeg ikke lige er sådan en klippe og klistre en..
  Ha en god dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende at se hvad du får lavet. Måske vil jeg også prøve med et par småmøbler, hvis jeg finder noget men ellers bliver det nok mest småting.

   Slet
 5. Hvor er de kønne. Kalkmaling er fantastisk. Jeg har brugt det til flere ting nu, og det bliver så godt. Du skal kigge på Susannes side - Bonderosen, for at få inspiration til mere. Hun har lavet de mest fantastiske ting, og hun sælger også malingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karen...Det er også ude hos Susanne jeg har købt det...skal have kigget rundt på hendes side.

   Slet
 6. Fine ting du har fået lavet. Det er lidt sjovt med den kalkmaling, der er en af de andre kursister, der maler med det og jeg fortalte hende at det havde jeg aldrig hørt om og nu har jeg så læst om flere der bruger det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene...ja det er vist ret populært.

   Slet
 7. Hej Rita
  Wwooowww hvor er de bare blevet super flotte dine dåser.... og tror, du vil give mig ret... det er ikke så svært og det kan ikke gå galt...
  Det ser godt ud Rita
  Jeg er ked af at jeg ikke var hjemme da du kom - at du ikke nåede at se min besked...
  Men når du åbner for plante salg, så kommer jeg ud til dig... Nu har jeg fået lidt bedre tid, efter jeg er færdig med at læse..
  Vi ses - Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne...ja det var lidt øv at jeg ikke nåede at se din besked. Ville gerne have set noget af det du har malet og fået en lille snak men det må blive en anden gang.

   Slet