torsdag den 11. februar 2016

Lav æg

For et stykke tid siden fandt jeg nogle grene som var helt dækket af lav og nu skulle det prøves om jeg kunne bruge det til at beklæde æg med.
 
De har tørret lidt og når de stadig er lidt fugtige kan det lige skrælles af i flager med en skarp kniv.
Det kræver lidt tålmodighed og finmotorik, at få det limet på flamingoæg. Jeg brugte limpistol men pas på med ikke at komme for meget lim på for limen er så varm at flamingoen smelter.
 
10 grene brugte jeg til 3 æg i 3 forskellige størrelser.
 
Jeg synes de blev fine..her en af dem i nærbillede sammen med et par Lene Bjerre æg som jeg har vundet engang. Uanset hvad jeg laver kan jeg godt lide kontrasten mellem det grove og det fine.
 
I første omgang kom de på et fad sammen med de æg jeg lavede for et stykke tid siden...dem hvor der både er brugt mos, lav og kogler og som ikke rigtig fik æggefaconen. I midten et betonæg som næsten ikke kan ses og en lille flaske med Dorotealiljer.
 
God dag til alle.

 
 
 
 

12 kommentarer:

 1. Det ser godt ud Rita, hvor er du flittig med alt det kreative! Sidder stadig og smiler over din kommentar på Karens blog, den med mos, hi hi, grønt skulle jo også være så godt;-)
  Også god dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette...hmm ja men så er jeg bestemt ikke flittig med alt det oprydning jeg havde planlagt.
   Ha ha ja mos kan jo være flere ting...tror jeg vi prøve hendes for mos for det så lækkert ud.

   Slet
 2. hvor en god ide med lav på æg. Jeg tror i weekenden hvis vejret er til det at jeg vil i skoven og finde lav, mos og grene. Jeg skal have arbejdet videre på arrangementet uden for. Jeg tror dog at jeg vil bruge rigtige æg.
  Fortsat god dag
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten...ja det ender nok med jeg får jer alle lokket i skoven efter mos og grene.

   Slet
 3. Flot er det men tålmodighedsarbejde må man sige.
  Men du kan jo lide det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth...jo jeg kan lide det og har heldigvis en god finmotorik men man skal godt nok passe på fingrene når man bruger limpistol på sådan nogle småting.

   Slet
 4. Ej hvor er de skønne Rita:)
  Atter noget smukt i fantastiske farver fra din hånd.
  Er helt vild med den genre du bevæger dig i for tiden...
  FABELAGTIGT

  Dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte...jeg er også selv lidt vild med dem og de kan jo blandes både med betonæg og nogle fine hvide æg, hvis det skal være.

   Slet
 5. Ha Rita :D I dag var det mig, der læste forkert. Jeg læste det som en lodret ordre: Lav Æg! Vi skal vist begge have spidset brillerne :-) De er fantastisk kønne, de lav æg :-)
  Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups...ja det var da kun ment som inspiration og ikke en ordre til at i skal lave æg...godt vi kan se det humoristiske i det.

   Slet
 6. Hvor er de lavæg altså fine, det var en god idè du fik. Jeg viste ikke der var dobbelte eranthis, jeg må på jagt efter en lille bid. Kh. Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne...ja dem kunne jeg godt finde på at lave flere af. Jo der findes dobbelte Erantis...skal nok vise et billede når den er sprunget ud.

   Slet