lørdag den 14. maj 2016

En pibe er slukket en stjerne er tændt.

Klokken 11.50 i formiddag sov Niels ind i mine arme. Det gik rigtig stærkt til sidst.
I onsdags da han havde været i bad sagde han direkte at nu må det godt få en ende...hellere i dag end i morgen. Da hans lillebror og svigerinde kom senere på dagen og spurgte om vi skulle på tur havde han nu alligevel ikke tid til at forlade denne verden lige den dag.

Vi havde en dejlig tur til området omkring Vrads og var forbi Velling Koller, hvor vi har holdt alle vores fødselsdage igennem tiden. Her er vi ved en fiskesø og når lillebror skubbede kunne Niels jo bruge tiden til at få en pibe tobak. Selv torsdag og fredag, hvor han sov meget af tiden vågnede han op og skulle have en pibe tobak. I dag har han været for svag til det og lidt før klokken tolv kunne han ikke mere. Han fik en død lige som han ønskede...blev her hjemme til det sidste og fik lov at dø i sin egen seng mens jeg holdt om ham og Bamse lå under sengen og gnavede på en tyggepind...det kunne ikke være smukkere når det nu ikke kunne være anderledes.
Lige nu sidder jeg oven på i min seng med begge hunde og den ene kat og om lidt går vi ned og siger godnat til Niels. Han ligger nede på sin seng i det tøj han havde på til vores bryllup for næsten et år siden og ser så fredfyldt ud. Vi kunne jo først få skrevet dødsattest efter klokken 18, så han bliver først lagt i kiste og kørt i kapellet i morgen formiddag. Døden er for mig en fuldstændig naturlig ting, så det er helt fint med mig at han stadig er her hjemme.
 
God pinse til jer alle...jeg regner med at vende tilbage med blomsterbilleder inden længe.20 kommentarer:

 1. Alle gode tanker til dig Rita. Hvor er det nogle smukke billeder, der ledsager din meget rørende og smukke tekst. Taknemmeligheden og kærligheden imellem jer gennemsyrer dine ord - dejligt, det fik lov at ende, som han gerne ville. Ære være Niels' minde.

  SvarSlet
 2. Sikke en fin beretning, Rita, og hvor var det godt, at Niels kom herfra på så fin og fredfyldt en måde. Knus til dig

  SvarSlet
 3. Kondolerer - godt han fik fred nu, og at I fik gode stunder sammen i hans sidste dage. Du har været stærk Rita, nu må dit liv gå videre.
  Kærlig hilsen
  Cecil og Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det er meget smukt skrevet Rita. Det var godt Niels fik den død han gerne ville have. Det er en god måde at have ham derhjemme, så får både du og dyrene får sagt rigtig farvel. Knus til dig og et klø bag øret til hundene og kattene.

  SvarSlet
 5. Kæreste Rita.
  Så flot og smukt du beskriver de sidste dage sammen med Niels. Hvor godt at I fik tiden sammen til det sidste og at Niels fik lov til at sige farvel til denne jord der hvor han boede sammen med dig, Samson, Bamse og kattene. Det er hårdt, men hvor godt at Niels fik lov til at tage afsted, nu hvor han gerne ville herfra.
  Heldigvis har du alle jeres minder om den tid I fik sammen og alle de oplevelser I har haft sammen - det er dem du skal huske på.
  Jeg sender de kærligste tanker til dig
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Det er så rørende smukt, som du beskriver jeres sidste tid sammen. Hvor var det godt, du gav din mand mulighed for at dø hjemme, når det var sådan han ønskede det.
  Du har været en stærk kvinde.

  Hilsen Vivi

  SvarSlet
 7. Kære Rita!
  Du beskriver det så smukt, og afskeden med din kære Nils så rørende, og fredfyldt. Og at hans ønsker blev opfyldt. Du har været et lysende og smukt eksempel på måden at takle tingene på.
  Kærlige tanker og blide klem Anette

  SvarSlet
 8. Kære Rita.
  Rigtig mange varme tanker går nu til dig. Sikke en smuk måde du formår at skrive om jeres sidste tid.
  Hvor er det godt at Niels fik det lige som han ønskede, nu det ikke kunne være anderledes.
  Du må absolut være en ener og en meget sej pige. Du har taklet det hele så flot.

  Jeg sender alle de varmeste tanker til dig i en hård tid
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Døden er en smuk og naturlig ting. Tak fordi du delte din personlige historie. Ære være Niels. Kram og tanker

  Maria

  SvarSlet
 10. Kære Rita.Kondolere.Og mange tanker til dig i denne stund.Smukt at Niels fik det lige som han gerne ville have den sidste tid.Mange gode tanker til dig i denne stund.
  Knus og kærlige tanker Jette

  SvarSlet
 11. Kære Rita, kondolerer og sender varme tanker til dig, din søde, stærke, rørende kvinde. Hvor var det godt at Niels fik den afgang han havde ønsket og I havde tid til nærvær den sidste tid. Jeg er så rørt over din fortælling om hele forløbet. Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 12. Kære Rita Jeg kondolerer og sender dig varme tanker og knus. Hvor var det at Niels sidste tid blev fyldt med nærvær og små ture. Dejligt at du har dine skønne hunde omkring dig. Må du finde styrke og mod til at gå videre. Knus Tina

  SvarSlet
 13. Kære Rita, du beskriver Niels og din sidste tid sammen på en varm og naturlig måde.Godt at Niels fik lov til at dø i sin egen seng, som han ønskede og at du fik plejetilladelse til at passe ham.

  Mange kærlige hilsener og tanker fra Hanne.

  SvarSlet
 14. Tusind tak til jer alle sammen for jeres søde ord. Jeg er rigtig glad for at det lykkedes at holde det jeg havde lovet nemlig at han skulle blive her hjemme til det sidste og at jeg var hos ham, beroligede ham og forsikrede ham om at jeg nok skulle passe godt på mig selv, hundene og alt det vi har bygget op her. Nu må jeg vist godt holde 'fyraften' for i dag. Niels står nu i kappellet ved Østre kirke i Ikast, ganske tæt på hvor jeg boede da jeg lærte ham at kende. Jeg har fået snakket med præsten som har skrevet hele 4 sider op, så nu skulle han hjem og i tænkeboks. Han har fået besked på at talen gerne må være humoristisk for det vil være i Niels' ånd.

  SvarSlet
 15. Jeg kondolerer og sender dig mange varme tanker. Du har givet Niels så stor omsorg og pleje og jeg er sikker på at han var dig dybt taknemmelig for at han kunne blive hjemme hos dig og hundene i hans sidste tid.
  Kærlig hilsen og varme tanker
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Vibeke. Jo Niels var taknemmelig og viste det i hverdagen og det har jo også været med til at få mig til at kæmpe videre for at udføre det jeg havde lovet ham.

   Slet
 16. Kære Rita, ja nu må du gerne holde fyraften. Du har været så fantastisk og sej og du gav Niels lige den afsked med livet og med dig som han ønskede sig. Vi lærte alle sammen Niels at kende på en måde igennem dig og derfor berører hans alt for tidlige død os alle sammen, men du har lært os at døden den kan være smuk og befriende.
  Du vil være i mine tanker og så er det vist tid til en fyraftensbejer :o)
  Kærlige hilsner og kram til dig, Samsom, Bamse og Missen Fra Alma og Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda. Min åbenhed omkring Niels' sygdom lige fra begyndelsen til slut har jo også givet mig styrke til at komme videre når der har været dumme dage. Kan det på et tidspunkt give en anden mod og styrke til at gøre det samme kan jeg da kun være glad og stolt.

   Slet
 17. Kære Rita
  Vi vil gerne kondolere og sender varme tanker til dig. Vi har fulgt med på din blog og tænkt meget på jer. Hvis Liva vidste det, ville hun også sende de kærligste hilsner. Knus fra Lars og Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte og hils også Lars og Liva. Hvis jeg må kigger jeg nok op til dig engang i løbet af sommeren sammen med en veninde.

   Slet