tirsdag den 17. maj 2016

Jeg er glad fordi:

Jeg er sikkert mærkelig men her nogle dage efter Niels død føler jeg ingen sorg men er bare glad og taknemmelig fordi:
 
At jeg fik mange mange gode år sammen med Niels.
 
At Niels sidste år da han kom hjem fra sygehuset giftede sig med mig for at sikre mig økonomisk... det var den største kærlighedserklæring han kunne give mig.
 
At jeg kunne holde mig løfte og passe Niels til det sidste.
 
At Niels mange gange udtrykte sin glæde over det jeg gjorde for ham..det var stort og så var al træthed som blæst væk.
 
At Niels fik lov at dø her hjemme som han havde ønsket.
 
At vi selv om det var hårdt både med en syg mand og en hundehvalp fik Bamse som har givet Niels så meget glæde i de ca 10 uger de fik sammen.
 
At vi fik så meget positivt ud af livet i det sidste år Niels levede med en uhelbredelig sygdom...blandt andet de to ture i den sidste uge.
 
At vi kunne tale frit om Niels' sygdom og døden der ventede både med hinanden og andre.
 
At jeg var hos Niels da han døde og at der var kontakt til det sidste. At jeg fik ham beroliget og forsikret ham om at jeg nok skulle passe på mig selv, hundene og alt det vi har bygget op her... og at vi var helt alene som vi vist begge ønskede det.
 
At Niels havde besøg af næsten hele sin familie i den sidste uge.
 
At Niels' yndlingsmakker var den sidste der besøgte ham og de fik holdt en sidste rygepause.
 
At Niels til det sidste bevarede sit gode humør og stadig havde den sorte humor som var hans varemærke i behold.
 
At jeg var med til at gøre Niels i stand og at han var her hjemme natten efter han var død og at jeg dagen efter var med til at lægge ham i kisten.
 
At han fik sin elskede pibe, en lighter og en pakke tobak med i kisten. Niels har altid spøgefuldt sagt at når han var død skulle jeg få Poul (graveren) til at lægge et rør ned til ham så jeg kunne hælde øl og tobak ned til ham...det ville graveren nu ikke være med til.
 
At Niels' yndlingssang Teddy Edelmanns Himmelhunden blev spillet et par gange inden vi sang Niels ud på helt traditionel vis. Hvis nogen fandt det anstødeligt at den kørte for fulde gardiner mens folk blev samlet skjulte de det godt og jeg ved det var helt i Niels' ånd at det ikke skulle være så højtideligt og sørgeligt.
 
At Niels' kistepynt hovedsageligt bliver lavet af blomster fra haven og den nærmeste omegn.
 
At Niels på torsdag bliver begravet kun ca 50 meter fra hjørnet af vores grund. Som han altid har sagt...bare grav et hul og smid mig over på den anden side af vejen.
 
 
Nu håber jeg bare at:
 
Præsten på torsdag holder en humoristisk tale...der må gerne grines til Niels' begravelse.
 
Jeg kan holde det sidste løfte jeg gav ham...bette nummer som han nogen gange kaldte mig, du må ikke gå og være ked af det. Vi der er tilbage kan slet ikke tillade os at være kede af det, det er trods alt Niels der ikke er her mere og ikke et sekund under det her forløb har han beklaget sig eller grædt,
.
 
Hvis bare en som har fulgt os under det her forløb finder styrken til selv at passe en døende vil jeg/vi være glade. Selv om det ind imellem har været hårdt har det været hele slæbet værd og jeg vil til enhver tid gøre det igen. I dag føler jeg mig dobbelt så stærk som da vi startede for ca et år siden.
 
 
RIP min elskede mand og bedste kammerat.
 
 
 
 
 


19 kommentarer:

 1. Hold op Rita, hvor er det godt skrevet. Jeg er fuld af beundring for dig og Niels og bare så glad for , at jeg har lært jet at kende.j

  SvarSlet
 2. Kære Rita
  Jeg har tænkt på dig mange gange gennem forløbet, du har gjort det fantastisk, og du har gjort alt det for Niels som han gerne ville have. Nu har du lige holdt begravelsestalen, det er stærkt.
  Snart kan du komme på fuld tid i din elskede have med alle blomsterne omkring dig, lige som Niels garanteret ønskede det for dig. God vind fremover, hvor er det godt, han kommer til at hvile så tæt på haven, så har I ham jo på en måde endnu du og hundene.
  Mon ikke du igen får mange besøgende, det tror jeg, jeg håber vi ses i år.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Du har da ganske ret i at det på en måde er min begravelses/farvel tale til Niels.
   Jo du kan tro jeg skal i haven snart og Niels ønskede jo netop at jeg skal prøve at fortsætte og se om jeg kan få noget bygget op. Det hele trænger til en kærlig hånd men det er trods alt ikke helt rendt fra mig.

   Slet
 3. Så flot beskrevet kære Rita - du er en sej kvinde og du har gjort det så godt sammen med Niels.
  Stort kram herfra
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kirsten og endnu engang tak for den flotte buket...det var også stort for Niels at en helt ukendt tænkte på os på den måde.

   Slet
 4. Tak, Rita, fordi du deler dine tanker med os - det er til stor inspiration og eftertanke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak. Jeg har været glad for hver en kommentar fra jer alle gennem hel forløbet og håber at jeg nu får tid til at smide lidt flere kommentarer rundt omkring.

   Slet
 5. Hvor er det smukt skrevet Rita, du er en fantastisk kvinde. Og ja men bliver stærk når man møder døden med åbent sind og ser den i øjnene på den gode måde.

  Og husk at du har os alle sammen hvis en dag du føler du er alene.

  Kæmpe Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda. Ja vi har netop prøvet at få det bedste ud af hver dag selv om vi vidste at en sidste dag ville komme.

   Slet
 6. Den her læsning fra dig er virkelig stor og rørende. Sikke flot du kan udtrykke dig og dine tanker.
  Jeg syntes du er rigtig stærk og tager virkelig tingene i stiv arm.
  Du er en fantastisk pige.

  Mange tanker til dig
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld Rita. Jeg var åbenbart logget ind med min datters profil...... de børn når de roder med ens ting :(

   Slet
  2. Skidt med det Charlotte. Jeg takker for hvert et sødt ord du har skrevet. Det har hjulpet mig meget at vi valgte at være helt åbne om det og at få skrevet nogen af mine tanker ned igennem hele forløbet.

   Slet
 7. Kæreste Rita, det her har du klaret helt fantastisk. Godt du har fået skrevet dine tanker ned, som du selv skriver hjælper det, og bliv ved med det. Jeg er sikker på Niels sidder deroppe mu og siger stolt til "alle" "Se, det er min Tøs!"
  Knus Jytte

  SvarSlet
 8. Du har simpelthen været så sej og stærk igennem hele dette forløb og jeg er virkelig imponeret af dig! Du er til stor opmuntring og inspiration for andre der står i samme situation. Og det kommer vi jo alle til en dag.
  Jeg ønsker dig det aller bedste for din fremtid og stor glæde fremover
  Knus Vibeke

  SvarSlet
 9. Jeg tilslutter mig alle de øvrige kommentarer, du er stærk og sej og kan kun være godt tilfreds (kan man mon sige det...?) med din indsats. Jeg håber vi får lejlighed til at mødes en dag. Og du må godt være ked af det i morgen :)

  SvarSlet
 10. Kære Rita!
  Hvor er det flot skrevet, og endnu engang du er et fantastisk eksempel, og Nils med, på hvordan sådan noget kan takles. Det er en fornøjelse at kende dig.
  Må dagen i dag blive i Niels ånd og som du gerne vil ha den<3
  Kram Anette

  SvarSlet
 11. Kære Rita
  Du er virkelig en stærk og beundringsværdig kvinde - synes, du har været helt fantastisk gennem hele forløbet. jeg er sikker på, at Niels glædede sig over hver eneste dag, han havde sammen med dig, fordi du gjorde alt for, at tingene skulle forme sig på den helt rigtige måde i de dage, der var tilbage. Du har beskrevet dine tanker så fint, og det giver stof til eftertanke hos alle os andre. Tak for det!
  Håber, at dagen i dag bliver lige som du og Niels har tænkt jer det.
  Kærlige tanker fra Linda

  SvarSlet
 12. Åh, Rita. Jeg har ikke læst din blog i den sidste tid, fordi jeg har været for optaget af arbejde. Nu har jeg læst helt tilbage til der, hvor jeg sluttede sidst, og jeg sidder med en tåre på kinden, for hvor er det smukt, det du har skrevet. Du er stærk, og du er heldig, at du har haft sådan en dejlig mand, og at når det nu skulle slutte, kunne slutte, som I gerne ville det. Med kærlighed og humor kommer man langt, og tobakken i graven var et smukt træk. En gave, der kan bygge bro mellem denne verden og den næste og kalde på et smil.
  Kærlig hilsen, Karen

  SvarSlet