søndag den 6. marts 2016

Endelig tid til lidt havearbejdeDa barnet var kørt træt og tog sig en lur sammen med far smuttede jeg i haven lidt, for her har der været tørvejr og helt vindstille. Fuglene synger...ja altså hvis ikke de slås. Jeg var ved at få en Spætmejse i hovedet for pludselig var der 3 og det var da helt klar en for mange.
Jeg startede med at potte lidt Påskeklokker for jeg regner med at starte min påskebod op i næste weekend.
 

I år regner jeg med at potte dem jeg vil af med i stedet for at gå og grave op som jeg gjorde sidste år.
Nu har jeg jo den nye bod, hvor jeg kan samle dem så det er let at overskue, hvad der er til salg.
 
Her en af de bede hvor jeg plantede nogen af dem jeg havde med her ud for 10 år siden.
Bedet er nu blevet lidt større for de yderste frøplanter har fået lov at stå.

Her det samme bed efter at jeg har fået klippet de fleste af de gamle blade af.
Desværre var der også nogle hvor knopperne var helt sorte...tror simpelthen de rådner når de får frost og tø samtidig med at de gamle blade ligger hen over dem.
 
Selv om jeg solgte en del småplanter sidste år og også har flyttet mange ned på den skråning gemalen gravede fri for vintergrøn er der stadig en del småplanter.
Jeg skal have de to bede med de gamle planter gået igennem og se hvad der er af frøplanter.
Jeg synes ikke jeg får ret meget ud af køkkenhaven så jeg tror jeg bare planter et helt køkkenhavebed til med Påskeklokkefrøplanter.
 
Håber i alle har haft en god weekend.
Desværre ikke helt fredelig her for nabokonen var lige henne og høre om vi havde hørt eller set noget i nat...de havde haft indbrud. Jeg håber da det er en god vagthund jeg har fået.
God aften til jer alle.


 

17 kommentarer:

 1. Kære Rita. Sikke smukke påske klokker du har, det er lige før jeg er nød til at besøge dig. Jeg kan se at de er andre farver, end dem jeg har i haven... Hvad tager du for dem i boden? Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. De enkelte tager jeg 30-50 kr for. De dobbelte 50-75 kr men dem er der ingen af i blomst endnu.

   Slet
 2. Kære Rita Først stort tillykke med Bamse, hvor ser han bare sød ud :-) dejligt med sådan en lille fræk skat i huset for Samson har vel en alder hvor han er rolig? Vores hvalp var i hvert fald lidt af en mundfuld. Han er ved at blive rolig.
  Ih, hvor er de påskeklokker bare skønne tænk at have så mange at kunne sælge af dem ! Hvilken drøm, de er fantastiske. Dejligt at du kunne komme lidt ud. Hvis de spætmejser, ikke arter sig er det jo ligefør, at du skal have styrthjelm på. Hav en vidunderlig uge knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina...ja han er dejlig men jeg tror også han bliver lidt af en mundfuld. Lige nu er det jo bide i alt alderen og det med at forstå hvad nej betyder kniber det lidt med.

   Slet
 3. Mon ikke Bamse bliver en god vagthund, det tror jeg. Flotte påskeklokker som altid, det er nok nemmere at styre, hvis du har gravet dem op, du vil af med i forvejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg da at han gør. Jeg ved ikke helt hvordan jeg styrer det med de Påskeklokker. Den dag i var her sidste år havde jeg jo gravet en del op men de var jo næsten væk inden jeg havde åbnet.

   Slet
 4. Hej Rita.Jeg er imponeret over at du kan lave så mange nye planter......det må da være et stor arbejde.
  Og de enkelte helleborus er da bare skønne.
  Surt med indbrud hos naboen..........det er ikke længe siden at det også skete hos vores ene nabo.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. Påskeklokker klarer næsten det hele selv. De sår sig selv og når de er et års tid som dem på det sidste billede planter jeg dem rundt omkring, hvor der nu er plads. Jeg har store træer for neden i haven hele vejen mod nord og der gror de fantastisk godt. Efter 2-3 år blomstrer de og så er det bare at grave dem op og potte dem og så plante nogle nye ud. Jeg har aldrig haft held med at så dem og prikle dem i potter mens de er små.

   Slet
 5. Det bliver godt for dig at få gang i påskeboden, og med de lækkerier må der da kunne fristes en svag blomster-sjæl:-)))
  Det lyder så dejligt med jeres bamse, men ved godt der er et stort, men fornøjeligt arbejde med sådan en lille ny. Må han vokse sig til en stor og god vagthund!
  Snehilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha Anette han er også dejlig men det er sørme også dejlig når han falder i søvn for nøj der er gang i ham. Jeg kan slet ikke mindes at Samson var så aktiv som hvalp. Her er det vist holdt op med at sne men jeg gider det heller ikke mere. Må hellere liste ud og plante et par blomster om, mens barnet sover.

   Slet
 6. Kære Rita,
  Sikke mange smukke påskeklokker. Du har ganske mange, som jeg meget godt kunne tænke mig, især de dobbelte eller nogle med prikker. Jeg bor i Gladsaxe (projektkolonihave), så jeg kommer jo ikke lige på dine kanter. Sender du nogensiden planter afsted? Jeg har jo fået en helt masse mere bed-plads efter, at hele haven (på stakkels 400 m2) er lavet til stier og bede - og al græs er forsvundet.
  Mange hilsner
  Bonnie

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke endnu om jeg får så mange påskeklokker til salg at jeg sender af dem, men hold øje med bloggen for jeg skal nok vise dem her...de dobbelte er ikke begyndt at blomstre endnu.

   Slet
 7. Så fine dine påskeklokkeblomster er så fine farver. En skam din bod ligger så langt fra mig, for jeg ville være for at jeg ikke ville kunne modstå fristelserne :-)
  Der er noget jeg ikke forstår omkring påskeklokkeblomster. Du har nye blomster, som er kommet af frem af frø fra moderplanten, og jeg ville tro at de smider der frø omrking sig og dermed kommer der nye planter. jeg har fem planter, og jeg har endnu ikke set at de har kastet deres frø og at der er kommet nye planter. jeg er ikke en der går rundt og hakker i jorden, men kultivere om foråret ellers hiver jeg lidt græs op hvis der kommer noget. Er der forskel på dem, eller er det fordi min jord er noget tung i det.

  Kh.
  Kirsten og tak for dine fine billeder. Godt at du kunne komme en tur ud imens Bamse tog sig en lur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten. Jeg ved ikke om jorden har noget at sige men jeg har hørt andre sige at de da aldrig har set frøplanter rundt om deres. De frø de smed sidste sommer er jo allerede ved at spire og står som små bitte frøplanter nu. Jeg skal nok vise et billede af hvordan de ser ud.

   Slet
  2. Endnu engang tak for dine fine frøplantebilleder :-)
   Jeg vil sandelig checke i eftermiddag når jeg kommer hjem fra arbejde
   Kh
   Kirsten

   Slet
 8. Dine Påskeklokker er så yndige Rita. Jeg er total vild med dem. Det kan jeg takke dig for.
  Anede ikke de eksisterede før du viste dem frem. Virkelig bedårende. Kan godt forstå du kan sælge en hel del af dem.
  Puha indbrud, ja vi må i den grad håbe at Bamse er en stor bidsk vagthund, for ubudne gæster er noget vi alle frygter!!!

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Ja det er hårdt arbejde med en hundehvalp, vi har også snakket om at det nok bliver hårdt og at vi sikkert har glemt hvordan, det er, det er trods alt 8 år siden vi fik vores.
  Dejlige påskeklokker/juleroser mine står med store knopper og venter på lidt bedre vejr, men lyder det ikke som om det kommer nu, man kan da altid håbe😀

  SvarSlet