tirsdag den 8. marts 2016

Lidt have og lidt hund

De sidste par dage er det blevet til lidt af hvert. Jeg har fået plantet flere Streptocarpus om og senere på dagen har jeg været lidt i haven...og så skal barnet jo også passes.

Midt i de dobbelte frøplanter fandt jeg den her. Der kan være en enkelt som snyder og ikke bliver dobbelt, men får den sådan en fin farve er den nu tilgivet...den får vist lov at blive boende her.

Jeg har lovet Kirsten at vise hvordan de små Påskeklokkefrøplanter ser ud.
Det her er de frø der såede sig selv sidste sommer som er ved at spire.
Utroligt at de kan holde til frost og tø men det tager de sig slet ikke af.

Dem der spirede sidste forår ser sådan ud og er 5-6 cm høje.
Dem graver jeg så op og planter ud med lidt afstand mellem planterne...efter yderligere et år eller to blomstrer de så første gang.

Og se så lige hvad jeg fandt. Jeg har plantet den forårsblomstrende Cyclamen et par gange, men de gider ikke rigtig være her, men nu er der sørme en enkelt som er kommet igen.

Jeg skal se om jeg kan få den gravet op og skilt fra den efterårsblomsterende som den nærmest står midt i.

Et par enkelte billeder af Bamse skal i da også have.
Her er de på tur med mor i Mindelunden.
Til nye læsere af min blog er Mindelunden en lille skov lige ved siden af os, som hører til kirken.
Her er der lavet stier og så står der gamle gravsten på begge sider af stierne.

Godt han er så morsyg for han er sørme ikke til at få øje på i alle de blade.

Efter sådan en tur bliver han dejlig træt og kommer hjem og sove på sofaen sammen med far...så kan jeg få lidt lavet mens de hygger sig.

 
De første par Streptocarpus frøplanter er sprunget ud så dem får i også billede af.
 
Lidt en blandet landhandel i dag men håber det går an.
 
Ha' en god aften.
 
 

12 kommentarer:

 1. Dejligt med blandet landhandel, det kan jeg godt lide. Bamse er altid et hit, og den flotte påskeklokke kunne godt ryge i min kurv, men nu har du jo besluttet dig til at beholde den :) Lidt info om frølingerne er også godt, der er nok stadig nogen, som luger dem væk uden at vide, hvad det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror jeg holder fast ved at den Påskeklokke bliver her, så den måske kan give lidt spændende afkom på et tidspunkt. Jeg tror du har ret i at mange nok bare hakker deres frøplanter op uden at vide hvad det er...jeg synes altså også det er utroligt at frø kan spire nærmest midt om vinteren og klare det skiftende vejr.

   Slet
 2. Kære Rita. jeg må se bedre efter - ikke fordi jeg tror at jeg hakker dem væk, for det er sjældent at der er noget der. lidt genstridig rajgræse eller hvad det hedder, men eller ikke noget.
  Altså hvis den bette påskeklokkeblomst alligevel skulle - hvilket jeg ikke tror - skulle have et nyt hjem - jamen så vil jeg også gerne stille mig i køen til at være plejemor for den.

  Åh dejligt med de to hunde og det virker som om Samson passer på den, når den sådan står og venter. Dejligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvorfor de Påskeklokker nogen steder sår sig som ukrudt og hvorfor der andre steder ikke kommer nogen frøplanter. Jeg tror Samson er både glad for den bette og træt af ham ind imellem...men sådan er det vel med alle søskende.

   Slet
 3. Og Bamse smelter hjerter:-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja indtil nu har han vist ikke mødt nogen der ikke har ladet sig charme af ham. En glad lille hvalp som tager alle med storm...ha ha ja nogen gange orkan så meget krudt er der i ham.

   Slet
 4. Kan ikke sige det nok Rita. Er så vild med dine Påskeklokker...
  Sjovt at se forskellen på de nye spirer og dem fra sidste år.
  Bamse ser ud til at befinde sig godt og nyder livet som gartner lærling:)

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte. Jo Bamse har det vist fint her og er i øjeblikket mest i bide i alting lærling.

   Slet
 5. Ihhhh.... frø fra påskeklokker :-) Jeg ville elske at have mini´er af dem herude.. men jeg er da bange for at de små kimplanter bliver væk i vores rod. Sikke de ændre sig på et år... fra noget der lige så godt kunne være mange andre ting, til noget der bestemt ligner små påskeklokker.
  Havehjælper på skovtur... dejlige billeder.
  KNUS

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan..ja de små Påskeklokker ændrer sig meget på et år, så kig godt efter om der skulle være nogle små 'ukrudts' planter, for hvis ikke man ved hvordan de ser ud kan man nu nemt komme til at luge dem væk.

   Slet
 6. Kære Rita. Skønne billeder af både vovse og påskeklokker, det er meget lærerigt at se de forskellig stadier af påskeklokkerne. Det er jo værd at eksperimentere med :-) Så bliv du ved med skønne billeder. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Merete...dejligt hvis der er nogen der kan lære hvordan de små Påskeklokker ser ud. Jeg hører så mange sige at de da aldrig har set frøplanter rundt om deres.

   Slet