søndag den 27. marts 2016

Et hurtigt pip


Dagene løber ud i et for mig og jeg kan slet ikke finde ud af hvad dag det er.
Jeg kan da huske at onsdag var en god dag, hvor Niels havde det så godt at jeg kunne tage fra ham et par timer, hvor jeg var hos Lau i Silkeborg sammen med en veninde.
Det blev til 6 Primula

3 af dem her som jeg ikke kender men som jeg tror kan blive rigtig søde når de kommer til at stå i fuld sol.

Her er navnet på dem. Lige nu står de i det frostfrie drivhus.

Et par pakker Liljer blev det også til

Og en ny havevander. Den jeg har blev købt for flere år siden. Den sad på en stor svamp som er smuldret væk. Vanderen er monteret på et stativ og er fantastisk men nok ved at være lidt slidt.
Da jeg så opdagede at han havde en ny tudsevander til en 50'er ja så var det bare med at få en med hjem.

Og så et billede fra i formiddags da Bamse og Bette Skid var gået omkuld i deres fars seng.
 
I går var så en rigtig dum dag hvor Niels bare havde ondt ondt ondt og intet af det han har virkede.
Ved middagstid ringede jeg så til vagtlægen. Det kræver altså mere tålmodighed end jeg er i besiddelse af... 15-16 minutter ventede jeg bare på at komme igennem men så var han også meget flink ham jeg kom til at snakke med. Så var der da kun 2½ times ventetid på at der kom en læge...bare ikke godt nok når man har så ondt. Han fik en sprøjte et eller andet...sikkert noget morfin og så blev han da for alvor syg og kastede op og kastede op. Endelig faldt han da i søvn og jeg kunne tillade mig at slappe af...følte som om jeg havde klaret et maratonløb i løbet af dagen...føj da for en dag. I dag er da noget bedre..ingen smerter og jeg har haft ham i bad og om lidt kommer hans lillebror og svigerinde en tur. Så skal der hygges med gammeldags æblekage som er noget af det eneste faste føde han kan spise uden at det kommer op igen.
 
Fortsat god påske...jeg holder øje med hvad i laver men får desværre ikke rigtig taget mig sammen til at få kommenteret.

12 kommentarer:

 1. Hej Blomstertøs

  Hvor er det svært at se ens elskede have det sådan. Det er svært for både den syge og de omkring, uretfærdigt og svært at se meningen med.

  Hvis ikke I allerede har kontakt til Hjemmesygeplejen og evt. Palliativt Team kan jeg virkelig anbefale det. De kan være en stor støtte og kan blandt andet hjælpe med at få den smertestillende behandling optimeret.Endvidere er Hjemmesygeplejen tilgængelig i døgnets 24 timer. Henvisning foregår oftest gennem egen læge.

  Med håb om flest gode dage, Gitte.

  SvarSlet
 2. Sikke en dag I havde. Det er hårdt når ens kære har så ondt. Og når man så oven i købet skal vente så længe på en læge.... Det er altså næsten ikke til at bære. Synd at han ikke kunne tåle morfinen. Det er desværre ikke alle der kan det og så kan det være svært at finde noget der virker. Håber at lægerne finder frem til noget der kan hjælpe bedre, så han ikke skal igennem det igen.

  Mange hilsner Vibeke

  SvarSlet
 3. Hej Rita
  Det lyder ikke rart, han skal da have en pumpe med smertestillende og ikke de der sprøjter med morfin, som de fleste mennesker ikke kan tåle. Synd at han skulle igennem den omgang og du med. Jeres egen læge må kunne hjælper jer til bedre smertelindring.
  Leucantemum er en slags marguritter, jeg har aldrig set dem i den farve, de er fine. De primula jeg købte hos Lau sidste år, kom desværre ikke igen, det har nok været for vådt.
  Det er helt i orden ikke at kommentere, men du kan måske få lidt adspredelse, når du kigger med på bloggene.
  Tanker fra Samsø

  SvarSlet
 4. Kære Rita.Føler med både dig og din mand der skal lide sådan.Kan kun være enig med Lisbeth......se at få en aftale med jeres læge om sådan en pumpe.Og en hjemmesygeplejerske skal da også være til at få fat i.
  Godt med lidt smukke blomster..........og at du har dine dejlige hunde.
  Mange påskekram Jette

  SvarSlet
 5. Kæreste ven.
  Hvor lyder det da bare øv, og slet ikke godt. Du er godt nok sej, jeg må indrømme at jeg slet ikke vil kunne, men jeg ved godt at man kan når man skal, man tænker slet ikke sådan, men derfor skal du alligevel vide at du er en en sej kvinde. Godt at du kunne komme lidt væk og nyde et par timer sammen med en anden hvor det ikke drejede sig om alt det alvorlige der er ellers. Og det er dejligt at du kommer med et pip engang imellem.
  Disse Leucatemum har jeg også tit set og synes det er søde, men jeg har bare altid tænkt dem som et årige og at de ikke kunne overvintre her, men kan de det. Det er i hvert fald så fine i deres farver.
  Tudsevanderen er da sjovt, og det var da godt at du fik dig en ny en, når det var muligt.

  Vi tænker på dig og jeg håber at Niels får nogle timer hvor han har det godt så I kan få lidt tid positiv sammen.
  Stort knus herfra
  Jack og Kirsten.

  SvarSlet
 6. Stort kram til dig, Rita - sender mine bedste tanker. Frede/Aase

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt, du tog af sted sammen med din veninde, da der var mulighed for det. Det er vigtigt, du får ladet op i det omfang det er muligt, så du klarer dig gennem dette svære forløb uden at brænde helt ud.
  Håber der kommer bedre styr på det med smertelindringen, for det lyder helt umenneskeligt din mand skal have så ondt, hvis det kan være anderledes.

  SvarSlet
 8. Varme tanker og et stort kram til jer begge.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 9. Jeg sender også varme tanker til jer begge to. Godt du fik et lille frikvarter, du er sej Rita. Synd din Niels skal lide sådan. Kh Hanne.

  SvarSlet
 10. Hvor er det skønt at der også er gode dage og der kan komme lidt Rita tid. Så du også kan få ladet op.
  Så er det "nemmere" at klare de hårde dage.
  Jeg sender masser af varme tanker til jer begge.

  Charlotte

  SvarSlet
 11. Også masser af kærlige og varme tanker til jer, sammen med et blidt kram fra mig

  SvarSlet
 12. Tusind tak for jeres hilsner, kram og varme tanker. Jeg prøver at få lidt tid til mig selv også så jeg kan blive ladet lidt op med andre indtryk end lige sygdom. I går havde vi en rigtig god dag uden smerter og med et dejligt besøg fra Niels' lillebror.

  SvarSlet