onsdag den 20. januar 2016

Skovskadekoldt

Når Skovskaden kommer for at spise er det virkeligt ved at være koldt.
Spætten var også på besøg et par gange i går men det lykkedes ikke at få et billede af den.
Islygten er skiftet ud med en fedtkage mere, så bare rolig det er ikke is han sidder og spiser.
 
Der var kommet et pænt lag sne da jeg stod op i går morges.
 
De følgende billeder er fra i mandags, hvor der bare var kommet et lille drys sne.
 
Gemalen  havde ellers lovet at lave nye fuglekasser i vinter men det ender nok med jeg selv skal i gang. Indtil videre kan jeg vist godt finde på noget her inde i varmen.

Fint med lidt ekstra pynt på hjertet som hænger på enden af grisedrivhuset.

Før jul lavede jeg sådan et par klokker af en omvendt urtepotte.
De var fyldt med fedt til min yndlingsfugl Spætmejsen, som jo kan hænge med ryggen ned ad så let som ingenting og som er den eneste fugl som kan løbe ned af en træstamme med hovedet først...det er som om tyngdeloven slet ikke gælder for den fugl.

Det her er fars huggeblog...altså den han brugte når han skulle kløve træ.
Den var umulig at få slået i stykker på nogen måde, så den blev sat ned mellem de store træer.
Nu har den stået der i ti år og nu er den da ved at se lidt brugt ud. I de par huller der er blevet har noget broget syre sået sig selv.

Får helt ondt af de små erantis som står der ude i kulden.

En af de vintergrønne bregner...blæsten har desværre været lidt hård ved dem.

Den stinkende nyserod står bare der og venter på tøvejr.

Spændende om alle salgsplanterne klarer kulden.
Jeg må vist snart i gang med at opdatere min salgsliste og så må jeg jo tage et vist forbehold for udgåede planter på grund af vinteren men langt det meste plejer at klare det.
 
Minus 8,5 sidst jeg kiggede så lysten til at komme ud er ikke så stor men der er jo nogen der venter på mig. Måske de skal have lidt druesukker i deres foder i dag. Udtrykket en sukkergris er ganske god...grise elsker søde sager.
 
Ha' en god dag og pas på jer der ude.
 
 

12 kommentarer:

 1. Hjemme hos os er der kommet en hel del sne, men her er der ikke meget. Til gengæld er der koldt og meget glat, det er næsten umuligt, at bevæge sig rundt ude.
  Skovskadet er en flot fugl. Før i tiden havde vi den altid i haven, men nu er det sjældent vi ser den. Jeg tror det er fordi Javsen fodrer oppe i skoven, så er den jo fri for at komme ind i haven.
  Nå jeg må hellere komme til morgenmad, her spiser vi jo på klokkeslæt😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre fra dig Lene. Det skal nok passe at Skovskaden spiser i skoven hvis den har opdaget at Javsen fodrer, den er ret sky og vi ser den også kun i haven når det er rigtig koldt.
   Håber du nyder dit ophold...og at du ikke skal lave mad...det ville være det bedste hvis jeg skulle på højskole. Hils når du kommer hjem i weekenden.

   Slet
 2. Ja du har så ingen behov for at komme på den højskole, så skal du da på fedekur i stedet :)
  Nå det var et sidespring, det ser fint ud i din have, men 8.5 grad i minus, så er det lidt koldt, vi nøjedes med - 4 grader, og den stiger hurtigt igen. Huggebloggen er vel nok fin.

  SvarSlet
 3. Nej jeg skal nok ikke ligefrem tabe mig men lige nu vejer jeg faktisk 10 kilo mere end jeg har gjort i hele mit voksenliv.
  Jeg ved ikke hvilket træ den huggeblog kommer fra men den har godt nok været mange år om bare at begynde at forgå. Da vi flyttede her til var det jo da næsten 5 år siden min far døde og hvor mange år han har brugt den som huggeblog ved jeg ikke. Lige nu er der minus 5,4 så jeg må nok lidt videre med vores hadejob rengøringen...der er noget familie fra Karup som har meldt deres ankomst til aftenkaffe i morgen aften... Niels mener bare vi kan lade være med at tænde lys ;o))

  SvarSlet
 4. Kære Rita Jeg synes også at det er rigtig fint med din fars huggeblok. Smukt hjerte du har lavet, hvor det hygger i haven med din fine opstilling med foder til fuglene. Det er koldt i har det her på Amager er det omkring -3. Spændt på at se dine salgslister. Hav en dejlig aften. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina...ja den huggeblog er blevet rigtig fin helt af sig selv. Hvis du kigger i linjen under overskriften er der faktisk hele to lister med planter til salg...en med billeder og en kun med navne. Jeg skal lige have de botaniske navne ført over på den liste med billeder og så bliver den anden slettet...der er sikkert også nogle flere der skal deles og på listen.

   Slet
 5. Smuk minde du har om din far med den huggeblok. Den er blevet meget dekorativ med mos og selvsåede blomster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er blevet fin...spændende hvor mange år der går før den er helt væk.

   Slet
 6. Kære Rita, det er en god historie med huggeblokken, og den er blevet flot med tiden.
  Erantis tænker jeg nok skal overleve, de er seje, de har sikkert oplevet andre vintrer hvor der har været mere koldt i en længere periode.
  Det er hyggeligt når skovens fugle kommer ind i haven - skovskade - spætte, som er så flot med den meget røde markering. Så er det godt at du bidrager med gode fede kager
  Kh.
  Kirsten
  Her til aften ca. ved 19 tiden var det 9 minus græder, så brændeovne arbejder på højtryk
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er der minus 11 nu så selv om pillefyret kører har jeg også lige været nede og tænde op i brændeovnen.

   Slet
 7. Kære Rita. Hvor er det dejlige billeder fra din have med sne. Hvor har du ret i det med skovskaden, jeg har ikke opnået at tage billeder af den, kun set den indefra mit vindue. Bonden fortalte at han forleden dag, havde fået assistance af en rovfugl, da han skulle tage majs til foderblandingen i mixer vognen til køerne. Han fortalte, at det var gået så hurtigt, så han mente det måtte være en lille mus, den lige havde fået kig på.. Mon ikke den huggeblok er af elmetræ, vi har fældet nogle syge elmetræer, det var så hårdt at motorsaven var lige ved at give op... Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjov historie med rovfuglen som nok var så sulten at den blev mere dristig.
   Du har sikkert ret i at det er Elm. Min far fik udgåede Elmetræer fra gårdene her omkring til at brænde.

   Slet